MN Press
MN Press

Emotivni Obradović se setio odlaska iz Zvezde: Niste čuli moju stranu priče...

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.01.23. | 21:59

Trener Monaka izneo utiske posle poraza od Crvene zvezde

Slavili su košarkaši Crvene zvezde sa ubedljivih 92:68 u 19. kolu Evrolige protiv Monaka. Razbili francuskog vicešampiona na povratku Luke Vildoze, uz novu blistavu partiju Filipa Petruševa.

Početak susreta obeležila je sjajna dobrodošlica u Pioniru za trenera gostiju Sašu Obradovića, a bivši igrač i trener Zvezde je pogođen ovacijama sa tribina poljubio Zvezdin grb na centru igrališta.

Izabrane vesti

Ipak, posle susreta ne može da bude previše zadovoljan.

"Čestitike Zvezdi, odigrali su sjajnu utakmicu, jednu od najboljih od početka sezone, a mi možda i najgoru. Nekako nismo reagovali na sjajnu atmosferu, izgubili smo u svakom košarkaškom smislu, ofanzivno i defanzivno. Dali smo im previše lakih stvari i tako im podigli samopouzdanje. Zvezdini šuteri su dobili na samopouzdanju, uz vrhunske partije Petruševa, NEdovića i Vildoze dominirali su. Mogu samo da zamislim kako će to izgledati kada dođe Kamapco. Ovo će biti u najmanju ruku konkurent za plej-of", rekao je Obradović.

Mnogo se ove sezone govorilo o atleticizmu Monaka.

"Možda i nije najdominantnija u Evroligi. Zvezda je pokazala, kao i prethodne nedeje Partizan, da su prilično dominantniji. Možda u nekim fazama imamo talenta više, ali s druge strane, rekao bih veliko srce, jer mnogo smo utakmica pobedili upravo u toj zadnjoj četvrtini, sa velikom borbom i požrtvovanjem. Nismo bili na nivou, tu energiju i fizikalnost koju se videli protiv Olimoijakosa, danas ih nije bilo"

Da li bi pomoglo udvajanje Nedovića još na polovini terena?

"Znamo i da kad prenosi loptu da je vrlo brz i ne treba se zaletati. Nama je veći problem bio kada izlazi iza blokova i šutira. Tu je trebalo da se odreaguje. ali s ozbirom na lošu koncentarciju i energiju, verujem da bi sve teško išlo. Mogli smo da igramo i zonu, ali kako smo izugledali.. I za nju je potrebno energije"

Sjajno je dočekan od strane navijača, da li su se odnosi vratili na staro?

"To nije pitanje za mene. Sve je uvek bilo što se mene tiče otvoreno. Jedna stvar, niko nije čuo moju priču na kraju krajeva. S ozbirom da sam ovde ponikao, svaki stepenik poznajem. Kada sam osvajao zajedno sa Nesom Ilićem i ostalim igračima, veliki trud je ostavljen, da bi ovaj tim doživeo to što jeste. U ovom momentu redovni Evroligaš. Bilo mi je teško, u jednom momentu i za koncentraciju. Hvala im na velikom dočeku i poštovanju. Drago mi je da sam se na neki način vratio u familiju".

Ističe da nikada nije tražio bonuse za Kup Radivoja Koraća, koji je Zvezda osvojila sa njegovim naslednikom na klupi u sezoni 2020/21 Dejanom Radonjićem,.

"Bonusi za Kup veze s vezom nemaju. Najvažnije u svemu, svi ovde u klubu znaju kakav sam čovek. To nikome ne treba da objašnjavam. Ne mogu da budem drugačiji. Prvo je moje poštovanje, što bih ja pričao šta se sve desilo".

Dobio je pitanje novinara kako se oseća jer je kao legenda Crvene zvezde sjajno dočekan od strane navijača Partizana minule sedmice.

"Nema srećnijeg čoveka od mene. Zamislite, 60 posto na ovoj strani i 40 odsto Partizanovog sveta mi u Srbiji aplaudira. Gde ima lepše. Je l tolika razlika?"

Prokomentarisao je i kvalitete Crvene zvezde.

"Vrlo popunjeni, sada se vidi i pečat, imaju glavu i rep, znaju šta hoće u svakom momentu, a opet veliki kvalitet. Drago mi je zbog Petruševa, nije imao pravu priliku prošle godine, sada je pokazao da je možda u top 3 krilnih centara u Evropi. Samo neka tako nastavi. Nije me iznenadila Zvezda. Nismo se spremali toliko za Vildozu, a on nas je na kraju dobro iznenadio. Izgleda je bila računica da ćemo mi ovo da pobedimo. Sve je to sportski, nama je značila pobeda protiv Olimpijakosa, a sa ovim ćemo da živimo."

Trener crveno-belih Duško Ivanović je u hvalospevima pričao o ekipi Monaka pred susret.

"Svakome je tuđe bolje. I ja bih rekao isto, Kamapco, Vildoza, Nedović... Nije samo ni u tome stvar, Zvezda je kompletirana sa talentovanim igračim i onima koji odrađuju prljavi deo. Ne treba zapostaviti ni Lazarevića, najbolja odbrana na poziciji četiri u Evropi. Zna dećko šta treba da radi. To sad izgleda zastrašujuće. Opet mi je malo žao što nismo mogli da pariramo."

Izvršni direktor Evroilge Maršal Glikman je nedavno istakao da će Monako prilično sigurno biti deo elite i naredne sezone.

"Samo da završimo sa ovim. Ako je Monako, super. Daj da završimo prvo ovu sezonu."

Kada Zvezda ovako odigra, da li je moguće isprarirati?

"Poznavajući i iz igračkih dana i kako se čovek oseća i samopouzdanje, verujem da je dosta stvari uzrokovano i tom utakmicom od pre dva dana. gde smo se dobro potrošli i pravili razliku u drugom poluvremenu, pre svega čvrstom odbranom. Ta energija koja je ptorošena nas je koštala, jer nismo počeli dobro, kao što je to trebalo u završetku prošle utakmice. Ne sme da nam se dešava da primimo 75 odsto iz reketa, ni u juniorskim ekipama, a kamoli o ekipi koja, kako neki kažu, hoće na Fajnal for.“

Očekuje pojačanja, pre svega u bivšem igraču Crvene zvezde Džordanu Lojdu koji se oporavlja od povrede i nije nastupio večeras.

Dobićemo dva igrača, Lojd nadam se od sledeće nedelje sa nama, Sa ekstra igračem spolja, i još jedan igrač u najavi i mislim da ćemo biti pojačani u nastavku.”

O ambicijama?

Plej-of najmanje, a za ostalo, videćemo. Ne volim previše da pričam”.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MonakoSaša Obradović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara