Nik Kalates (© AFP)
Nik Kalates (© AFP)

El Klasiko za pamćenje: Barselona još jednom ošamarila Real Madrid!

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 20:54

Košarkaši Barselone obezbedili prvo mesto na tabeli posle trijumfa rezultatom

Šta se dešava ovo Real Madridu ove sezone? Crnoj seriji se ne nazire kraj. Još jedan šamar su popili. Ovoga puta onaj najbolniji - od Barselone. Zvučni neverovatno ali Katalonci su nanizali pet trijumfa protiv Real Madrida. Sada su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa slavili u meču kojim su obezbedili prvo mesto na tabeli. Slavila je Barsa posle produžetka rezultatom 108:97.

Real je sa druge strane kompromitovao poziciju broj dva pošto je upisao čak sedmi poraz u Ligi Endeas u poslednjih 10 mečeva.

Izabrane vesti

Pre ove utakmice, Pablo Laso je iz ekipe proterao Tomu Ertela i Treja Tompkinsa, kaznio je Jabuselea, ali ni to nije prodrmalo ekipu dovoljno da se izbegne poraz. Ipak, daleko od toga da nije bilo borbe.

Barselona je sjajno otvorila meč, već u prvoj deonici je imala dvocifrenu prednost, ali je Real uzvratio u četvrtoj četvrtini i to serijom 13:4, a na svega pola koša razlike spušta Serhio Ljulj karakterističnom trojkom. Mirisalo je na veliki preokret i pravu dramu u poslednjoj deonici. Imao je Vensan Poarije priliku da donese izjednačenje, ali je propustio tu priliku, ali zato Hanga nije. Adam Hanga pogađa trojku i donosi prednost Realu koji se vratio iz 11 poena minusa.

Na šest minuta pre kraja Laprovitola se sjajno snašao u reketu i ponovo doneo izjednačenje, ali Gabrijel Dek odmah u narednom napadu pogađa još jednu trojku za 81:78. Zakuvalo se maksimalno na pet minuta pre kraja kada je došlo do okršaja Nikole Mirotića i Abalde. Verbalni okršaj je na kratko prerastao i u fizički, ali je veća tuča sprečena. Posle nekoliko minuta većanja, obojica su dobila isključenje.

Zanimljivo da su dva košarkaša nastavila sa raspravom i u tunelu dvorane.

Posle svega, rezultatska klackalica je nastavljena. Real je imao tri poena prednosti, ali Barselona poreokreće posle poena Eksuma na 60 sekundi pre kraja. Lopta je u narednom napadu išla u ruke Ljulju koji realizuje dva slobodna bacanja za još jedan preokret.

O poslednjih nekoliko sekundi će se pričati. Na sekund pre kraja, sudija je video faul Poarijea nad Šanlijem. Očekivano kluba Reala je poskakala, ali protesti nisu urodili plodom. Barselona je imala pobedu u rukama, ali Šanli je bio polovičan. Na 0,8 do kraja dobru poziciju izgradio je Ljulj, ali je i on bio neprecizan.

Meč je otišao u produžetak. U dodatnih pet minuta Barselona je bila bolja i svežija. Kada se podvuče crta, ključna je bila trojka Sertača Šanlija za 100:95, a tačku na meč stavlja Najdžel Hejz Dejvis koji je ubacio osam poena u produžetku.

Laprovitola je bio najefikasniji u pobedi sa 20 poena, a na drugoj strani je prednjačio Gabrijel Dek sa 17.

LIGA ENDESA

28. kolo

Subota

Fuenlabrada - Obradoiro 93:92

Betis - Saragosa 79:69

Bilbao - Valensija 84:78

Manresa - Huventud 95:91

Tenerife - Breogan 96:78

Nedelja

Mursija - Gran Kanarija 86:75

Unikaha - Andora 78:74

Barselona - Real Madrid 108:97

San Pablo Burgos - Baskonija U toku



tagovi

KK Real MadridKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara