Geri Trent i Lilard (©AFP)
Geri Trent i Lilard (©AFP)

DAME TIME! Lilard sa zvukom sirene srušio Bulse (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 31.01.21. | 05:09

Monstruozna partija beka Portlanda u Vetrovitom gradu, koju je ukrasio neverovatnom trojkom za pobedu

Vodili su Čikago Bulsi sa dva poena razlike, na satu je ostalo nešto više od šest sekundi do kraja susreta. Neko bi rekao da su bili na pragu trijumfa, ali sa druge strane je bio Demijan Lilard. Nije tajna da obožava ovakve situacije, pa nije propustio priliku ni ovoga puta. Svi su u dvorani znali da lopta ide njemu u ruke, Čikago to nije uspeo da spreči, uspeo je da ga natera na nemoguć šut, ali to nije bilo dovoljno. U padu, preko značajno višeg Laurija Markanena, ubacio je trojku u koš Bulsa i doneo Portlandu deseti trijumf u sezoni (123:122).

Uništio je mladu ekipu Bilija Donovana. Ne samo zbog trojke sa zvukom sirene, bio je enigma za domaćina tokom čitavog susreta. Bilo je ovo njegovo veče, pa je Čikagu pored pobedonosnog koša ubacio 44 poena uz devet asistencija. Pogodio je osam trojki.

Izabrane vesti

U drugoj četvrtini je Portland napravio razliku, dobili su kvartal sa 32:19 Trejl Blejzersi i na veliki odmor otišli sa 11 poena prednosti. Imali su i višak od 19 poena u trećoj četvrtini, ali Čikago se vratio. Na krilima Markanena uspeo je da dođe do preorketa već sredinom odlučujućeg perioda. Neizvesno je bilo do samog kraja, ali se posle dva pogođena penala Kobija Vajta činilo da je sve gotovo - imali su Bulsi pet poena prednosti u poslednjem minutu. Lilard je imao drugačije planove. Postigao je najpre trojku i približio svoj tim na dva poena minusa, a onda je sa zvukom sirene i srušio Bikove.

Pratili su ga Enes Kanter sa 22 poena i 11 skokova, kao i Geri Trent, koji je dodao 18. Odlične role Markanena (31 poena), Lavina (26 poena) i Kobija Vajta (20 poena) sa druge strane, ali nije se moglo večeras protiv Lilarda.

U senci ovog trijumfa ostaće i pobeda Majamija protiv zahuktalog Sakramenta (105:104). Džimi Batler se vratio na parket i to se odmah osetilo, pa je i seriji poraza Vreline od pet mečeva došao kraj.

Sakramento je bio bolji u prvom kvartalu (35:24), ali je već sredinom drugog Majami stigao do preokreta. Uspeli su gosti da odu sa dva poena viška na veliki odmor, da bi posle samo 18 postignutih poena u trećoj deonici bili sedam poena u zaostatku pred poslednju pauzu.

Nisu se Kingsi predali, Foks je blistao u poslednjim minutima, ali Majami je žarko želeo trijumf. Batler i Adebajo su bili sigurni sa linije penala, a onda je Hild trojkom zaledio domaćina u Amerikan Erlajns Areni. Ipak, Batler vraća prednost četi Erika Spolstre, ali ostavlja gostima napad za pobedu. Na kraju je u junaka izrastao Bem Adebajo, koji blokadom u poslednjim trenucima donosi pobedu ekipi Majamija.

Batler je ubacio 30 poena, igrao je odlično tokom čitavog susreta, blistao i u odbrani. U poslednjem napadu Kingsa je takođe odradio veliki posao, videlo se još jednom koliko znači Vrelini. Uhvatio je i sedam lopti podelio osam asistencija, Adebajo ga je pratio sa 18 poena i 13 skokova, Hiro je dodao 15, Robinson pola koša manje, dok je Olinik sa 11 takođe bio dvocifren. Kod Sakramenta, 30 poena Derona Foksa, 18 je dodao Badi Hild, Marvin Begli je ubacio 17. Dvocifreni i Barns sa 11, kao i Holiburton sa 10 (sedam skokova, šest asistencija).

Posle poraza od Pelikansa ekipa Milvokija razočarala je i na gostovanju u Šarlotu (114:126). Hornetsi su u dobroj formi, pa su posle Indijane srušili i Bakse u svom Spektrum centru.

Imali su Stršljenovi i višak od 20 poena u drugom kvartalu, ali je četa Majka Budenholcera uspela da se vrati. U samom finišu gosti stižu i do preokreta posle pogodaka Adetokunba, ali je domaćin imao spreman odgovor. Četiri vezana bacanja Bola, potom i dva poena Monka, Konaton je trojkom ponovo približio Milvoki, ali su Bol i Grejem potom priveli meč kraju. Vezali su 10 poena i ostavili Bakse u prašini.

Lamelo Bol je upisao 27 poena (devet asistencija), koliko je dodao i Gordon Hejvord. Pratili su ih Monk sa 18, Rozir i Grejem sa po 12, kao i Bridžis sa 11 poena. Janis MVP Adetokunbo je bio na asistenciju od tripl-dabla (38 poena, 18 skokova), ali to nije bilo dovoljna Baksima. Pratio ga je Holidej sa 21 poenom, 18 je dodao Midlton, 15 Konaton, dvocifren sa 11 i Bobi Portis. Ne štima nešto u Milvokiju u poslednje vreme.

Hjuston je bio ubedljiv protiv Pelikansa i to na gostovanju (126:112). Ključna je bila druga četvrtina u kojoj je sastav iz Teksasa ubacio čak 48 poena i pred veliki odmor stekao 18 poena prednosti.

Kristijan Vud je predvodio pobednički sastav sa 27 poena, pratili su ga Oladipo sa 20, Vol sa 15 (devet asistencija) i Erik Gordon sa 14, kao i Džejšon Tejt sa 13 poena. U ekipi Nju Orleansa 26 poena Vilijamsona, po 15 su dodali Ingram i Aleksender-Voker. Dvocifreni i Hejs sa 10, kao i Luis Džunior sa istim učinkom.

NBA

Nedelja

Šarlot - Milvoki 126:114

/Hejvord, Bol 27 - Adetokunbo 38/

Čikago - Portland 122:123

/Markanen 31 - Lilard 44/

Nju Orleans - Hjuston 112:126

/Vilijamson 26 - Vud 27/

Majami - Sakramento 105:104

/Batler 30 - Foks 30/

Boston - LA Lejkers 95:95

/Tejtum 30 - Dejvis 27/

San Antonio - Memfis 112:129

/Vajt 18 - Melton 20/

Dalas - Finiks 105:111

/Dončić 29 - Pol 29/

Golden Stejt - Detroit 118:91

/Kari 28 - Grent 18/



tagovi

Demijan Lilard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara