Janis Adetokunbo (©AFP)
Janis Adetokunbo (©AFP)

Buđenje šampiona: Janis vodio Bakse do +28 u Detroitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 02:33

Doduše, Baksi bez obzira na oslabljen sastav i nisu imali posebno težak zadatak

Posle tri pobede u prve četiri utakmice sezone, Milvoki Baksi doživeli su tri vezana poraza. Skalp šampionu uzeli su Minesota, San Antonio i Juta, ali su se braća Adetokunbo i saigrači noćas vratili na pobednički kolosek.

Doduše, nisu imali mnogo težak zadatak. Iako domaćin, Detroit kao jedan od najlošijih timova u ligi sa učinkom 1-5 uoči ovog meča, nije predstavljao ozbiljnu prepreku za Bakse, koji su slavili čak 28 razlike (117:89).

Izabrane vesti

Iako desetkovani povredama (ponovo bez povređenih Divinćenca, Holideja i Lopeza, ali ovaj put i bez koronom zaraženog Midltona) gosti su od uvodnih minuta meča i vođstva 7:6 konstantno bili u prednosti, koja je samo rasla. Najviše do +36 u finišu (110:74).

Samo sedam igrača Milvokija igralo je u svih sedam prethodnih mečeva, što je i osnovni razlog za slabiji start sezone. Protiv Pistonsa Majk Budenholzer računao je na dvanaestoricu, a po običaju predvodio ih je Janis Adetokunbo. Reprezentativac Grčke ubacio je 28 poena za 27 minuta, a imao je i devet asistencija, osam skokova i četiri blokade. Pratili su ga Pet Konoton i Džordan Nvora sa po 16 poena, Bobi Portis je ubacio 12 uz osam skokova, Džastin Robinson 11 uz četiri asistencije, a Janisov brat Tanazis devet, ali uz osam skokova. Istakao se i Džordž Hil sa sedam asistencija.

Na drugoj strani, partiju vrednu pomena u dresu Detroita pružio je jedino Džerami Grent koji je postigao 21 poen za 24 minuta.

Baksi naredni meč igraju protiv Njujork Niksa, a Detroit će pomak sa začelja pokušati da napravi u okršaju sa Filadelfijom. Neće im biti lako da ostvare taj cilj.

NBA - REZULTATI

Detroit - Milvoki 89:117

/Grent 21 - J. Adetokunbo 28/

Dalas - Majami 110:125

/Dončić 33 - Hiro 25/

Juta - Sakramento 119:113

/Mićel 36 - Barns 23/

03.00: Finiks - Nju Orleans

03.30: L.A. Lejkers - Hjuston



tagovi

Detroit PistonsMilvoki BruersNBA ligaJanis AdetokunboMajk Budenholzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara