Bogdan Bogdanović kapiten reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.07.23. | 13:49

Očekivana odluka Svetislava Pešića

Imaće velikih problema selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić tokom sastavljanja spiska igrača za Mundobasket ove godine. Poznato je da Nikola Kalinić neće biti deo spektakla u Aziji, male su šanse da opremu Orlova zaduže jedan od najboljih igrača sveta Nikola Jokić, kao i novi plejmejker Oklahome Vasilije Micić.

Jasno je da Orlovi, lišeni usluga takvih asova, neće biti favoriti za medalju, ali imaće šta da ponude svetu. Mnogo toga će se u igri reprezentacije Srbije vrteti oko Bogdana Bogdanovića. Bek Atlante Houks biće i kapiten Orlova na planetarnoj smotri najboljih košarkaških selekcija, potvrdio je KSS.

Izabrane vesti

Donekle očekivana odluka KSS i selektora Svetislava Pešića. Momak koji je u eri Aleksandra Đorđevića bio jedan od najboljih igrača naše selekcije propustio je prošlogodišnji Eurobasket zbog povrede. Tada je traka bila na ruci Vladimira Lučića, dok je u kvalifikacijama ulogu privremenog kapitena obavljao Marko Jagodić Kuridža.

Lučić će propustiti ovogodišnju reprezentativnu akciju zbog opracije šake.

Sa reprezentacijom Srbije Bogdan Bogdanović je osvojio tri srebrne medalje. Sve je počelo na Prvenstvu Sveta 2014. godine u Španiji, kada su moćan srpski tim u finalu zaustavili Amerikanci. Identičan rezultat sa Srbijom Bogdan Bogdanović je ponovio na Olimpijskim igrama 2016. godine, kao i 12 meseci kasnije na Prvenstvu Evrope.

Selektor Pešić sutra će saopštiti spisak kandidata za odlazak na Mundijal.


tagovi

Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara