©Star Sport
©Star Sport

Zvučno pojačanje u Novom Sadu, potpisao bivši reprezentativac Srbije

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.06.24. | 12:25

Jagodić Kuridža parafirao na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje

Vojvodini je u finišu prošle sezone iz ruku ispao plasman u ABA ligu, pošto je u finalu plej-ofa ABA 2 poražena od Spartaka, ali Novosađani i u narednu ulaze sa visokim ambicijama. To potvrđuje i najnovije, zvučno pojačanje Lala. Kako saznaje Mozzart Sport, novi igrač Vojvodine postao je Marko Jagodić Kuridža, koji je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na još 12 meseci.

Bivši reprezentativac Srbije prethodne tri godine je proveo u podgoričkoj Budućnosti, a pre toga dve sezone je nastupao za Crvenu zvezdu. Ima 37 godina, ali se veruje da može da bude od ozbiljne pomoći Lalama, s obzirom na kvalitet i ogromno iskustvo.

Izabrane vesti

Jagodić Kuridža je rođen u Zadru, a profesionalnu karijeru je započeo u subotičkom Spartaku 2005. godine. Kasnije je igrao za Novi Sad, Čapljinu, Borac iz Banjaluke, Cibonu, Nibruk, Ostende i Primorsku. Sa reprezentacijom Srbije je učestvovao na Evrobasketu 2022. godine.

Prošle sezone, iskusni krilni centar imao je prlično skroman učinak u ABA ligi. Odigrao je ukupno osam utakmica i prosečno beležio 1.9 poena, 1,9 skokova i 0,8 assitencija po utakmici.


tagovi

KK VojvodinaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara