Dejan Davidovac
Dejan Davidovac

Zvezdina treća borba u pet dana - Švedov Himki

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.02.20. | 15:50

“Nigde ne piše ko je bolji na papiru, to mora se dokaže na terenu”, kaže Dragan Šakota

Pobeda u večitom derbiju donela je Crvenoj zvezdi značajno lagodniju poziciju pred završnicu regularnog dela ABA lige, a ona u rezultatskom rolerkosteru protiv Panatinaikosa ostavila ih je u igri i za četvrtfinale Evrolige. Međutim, neće to biti baš lako, posebno zato što je Zvezda uletela u paklen ritam.
U narednih 11 dana, ekipa nije kući praktično 10, jer nas posle Moskve, očekuje put pravo u Crnu Goru, pa put u Niš. Upravo iz tog razloga moramo da mislimo korak po korak, utakmicu po utakmicu“, počinje trener Dragan Šakota pred meč zakazan za Mitišči Arenu u petak u 18 sati.

A o samom izazovu koji predstavlja Himki sa Aleksejom Švedom.
Himki, naredni protivnik je izvanredna napadačka ekipa, vrhunski tim koji je formiran da se plasira najmanje u plej-of Evrlige. Neće nam biti lako, njima nedostaju neki bodovi u tom proračunu i u skladu sa ambicijama koje imaju. Međutim, često govorim momcima da nigde ne piše ko je bolji na papiru i da to mora da dokaže i na terenu. Da nismo imali nesrećan period sa nekolicinom povređenih igrača verujem da bi stajali bolje na tabeli. Idemo da odigramo dobru utakmicu, polako se kompletiramo“, odgovara Šakota.

Izabrane vesti

Dejan Davidovac takođe potencira taj ofanzivni kvalitet Himkija, bez obzira što su ga crveno-beli na prvom susretu u Beogradu ograničili na prihvatljivih 78 poena i slavili sa 90:78.
Očekuje nas teška utakmica, čeka nas izvanredan tim sa odličnim napadačima, igračima koji imaju iskustvo igranja u Evroligi, pa čak i NBA ligi. Nemamo puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu, istini za volju, nemaju ni oni nakon gostovanja u Tel Avivu. Pobeda protiv Panatinaikosa nam znači puno posebno u ovom zgusnutom kalendaru, ali ova utakmica je nova epizoda i moramo da zaboravimo što pre utakmicu u sredu i da krenemo mnogo čvršće nego što smo otvarali utakmice sa Efesom i Panatinaikosom“.

Crveno-beli će nakon tročasovnog leta, trenirati u Moskvi, odakle u subotu putuju za Crnu Goru gde ih u ponedeljak očekuje utakmica 19.kola ABA lige jtd protiv Mornara.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara