Kodi Miler-Mekintajer (©ABA liga)
Kodi Miler-Mekintajer (©ABA liga)

Zvezdina domaća premijera mora da bude za bis

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.09.24. | 09:50

Zbog činjenice da su u prvom kolu izgubili od Dubaija, crveno-beli se već na otvaranju sezone nalaze u situacije da više nemaju pravo na grešku. Svakako ne protiv timova Mornarovog ranga koga dočekuje danas u 18.00

Otežala je Crvena zvezda već na početku sezone sebi odbranu regionalne krune. Porazom u prvom kolu od novajlije sa Bliskog istoka, crveno-beli se nalaze u situaciji da praktično nemaju više pravo na grešku, a da takmičarska godina gotovo nije ni startovala.

Baš zato, današnju domaću premijeru u ABA ligi protiv barskog Mornara (18.00), izabranici trenera Janisa Sferopulosa moraju da učine da bude za bis kako ne bi dozvolili ponavljanje pojedinih obrazaca iz prethodnih sezona.

Izabrane vesti

Na papiru tako nešto ne bi trebalo da bude teško s obzirom da ispred sebe imaju ako ne najslabiju, onda jednu od najslabijih ekipa u ovogodišnjem takmičenju. Svakako, kandidata da dogodine igra niži rang što se pokazalo već u uvodnom kolu u kojem su kod kuće izgubili od podgoričke Budućnosti sa 47 poena razlike.

Leto Barana obeležila je neizvesnost oko učešća u Jadranskoj ligi do poslednjeg momenta. Bukvalno u 'minut do dvanaest' Mornar je uspeo da registruje ekipu za novu takmičarsku sezonu, pošto se spekulisalo da je više nekadašnjih igrača aktiviralo BAT. Mornar je pripreme počeo nikad kasnije, tek u drugoj nedelji septembra, pa otud i ne čudi što ekipa trenutno izgleda kako izgleda, odnosno ne izgleda.

Barani su se prošle godine provukli, imali su pobedu više od poslednjeplasirane Krke, mada je ulaskom Dubaija sve obrisano i ekipe iz takmičarske 2023/24 zadržale su elitni status.

Braća Pavićević su tim za ovu sezonu pravila od temelja. U jednom danu ozvaničeni su potpisi Ilije Đokovića, Alekse Ćubića, Lovra Buljevića, Džejdena Bedijaka, Džamarija Smita i Trevisa Ivija. Od ranije su potpisali Lovro Runjić i Brenden Dženkins, a tu su još Vlada Komnenović, Novak Peković, Lazar Radetić, Matija Spičanović, Milija Miković i Srđa Bulatović. Biće potrebno vremena da se sve to sklopi.

Crveno-beli sa druge strane imaju imperativ trijumfa i zbog toga što ih naredne sedmice očekuje prvi izazov u Evroligi. Vredi na megdan Parizu otići sa dobrim vibracijama.

"Očekuje nas prva utakmica na našem terenu i pred našim navijačima koju želimo da odigramo dobro. Tek je početak sezone i želimo da uspostavimo sistem i način igre koji će nam doneti rezultat na terenu. Poštujemo našeg protivnika i u skladu sa time ćemo odigrati ovaj meč", jasno je poručio trener Sferopulos.

Ekipa je tokom nedelje trenirala u punom sastavu, a u odnosu na duel sa Dubaijem, za očekivati je da debi zabeleži Majk Daum i odmah na startu pokaže da pozicija "četvorke" neće biti najveća Zvezdina slabost ove godine kako se već misli.

Nema idealnije prilike od ove prošlogodišnji krilni centar Anadolu Efesa da uveri stručni štab da na njega može najozbiljnije računati u svim takmičenjima i da mu se neće dogoditi sudbina Majka Tobija.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo svakog rivala pa i ekipu Mornara koja je značajno promenila sastav i jasno je da će im biti potrebno vreme da se uigraju. Zato njihov ubedljiv poraz u prvom kolu nije prava slika i realan odraz kvaliteta, kao što uostalom i mi želimo i možemo mnogo bolje od uvodne utakmice. Pobeda protiv Mornara bila bi lep uvod u nedelju u kojoj se pripremamo za vrlo važan meč u Parizu na startu Evrolige", poručio je Dejan Davidovac i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

Klub je odučio da nivo 400 u Beogradskoj Areni bude slobodan za današnji meč s obzirom da je u pitanju ne previše atraktivan protivnik. Značajna broj gledalaca na tribinama bi poslala jasnu poruku igračima da podrška neće izostati ni kada stvari ne budu išle željenim pravcem.

"Meč sa Crvenom zvezdom za nas dolazi u nezgodnom trenutku, ali šta je tu je. Znamo sve o kvalitetima Crvene zvezde. To je izuzetna evroligaška ekipa, a na nama je da pružimo najbolji mogući otpor u ovom trenutku", istakao je trener gostiju, Mihailo Pavićević.

Na njegove reči se nadovezao i prvotimac Ilija Đoković.

"Mislim da rezultat protiv Budućnosti nije realan jer smo jako kasno krenuli sa pripremama. Nama je ovo tek treća nedelja trenažnog procesa. Crvena zvezda igra prvi meč pred domaćom publikom, biće silno motivisani posebno nakon kiksa u Dubaiju. Ukoliko se i nama pruži šansa da ih iznenadimo naravno da ćemo tu šansu iskoristiti."

JADRANSKA LIGA - 2. KOLO

Sreda:

Zadar - Igokea 76:79

/Ramljak 20 - Džouns 20/

Subota:

18.00: (hendikep -34,5) C. zvezda (1,80) Mornar (2,00)

20:00: (1,03) Budućnost (28,0) Split (13,0)

Nedelja:

12.00: Mega - FMP

17:00 Cedevita Olimpija - Dubai

19.00: Spartak - Partizan Mozzart Bet

Ponedeljak:

19.00: Borac Mozzart - Krka

Utorak:

19.00: Cibona - SC Derbi

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK Crvena zvezdaKK MornarABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara