Kori Volden (©Starsport)
Kori Volden (©Starsport)

Zvezdin kopilot

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.11.20. | 11:24

Džordan Lojd vedri i oblači, a Kori Volden je baš ono što crveno-belima treba

Kada Džordan Lojd igra, igra i Crvena zvezda. Kada on stane, Zvezda je u problemu. Ali, koliko god Lojd bio fantastičan igrač, potrebna mu je pomoć. Ne može ni on sam. Betmenu je potreban Robin, pilotu je potreban kopilot. A kao kopilot crveno-belog aviona profilisao se sjajni Kori Volden. Ono što je radio u dresu Partizana preneo je na evroligaški nivo i polako postaje pravi ljubimac crveno-bele publike.

Igra konstantno dobro i tu leži njegova tajna. Bori se i racionalno se odnosi prema lopti i timu.

Izabrane vesti

Lojd je Asvelu dao 29 poena, ali on je toliko moćan igrač da već takve brojke postavlja kao standard, osim kada mu dođu žute minute kao protiv Fenera ili Bajerna. A Volden je odigrao tako da popuni sve kolone: 20 poena, tri skoka, pet asistencija i fenomenalne četiri ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 32. Lojdov indeks bio je za jedan manji.

Volden je gađao 2/5 za dva i 3/5 za tri i nije imao nijednu jedinu izgubljenu loptu. Profilisao se kao tihi radnik koji vrši rudarski posao za ekipu. Ne troši mnogo, a mnogo daje.

"Uspeo sam da pogodim nekoliko šuteva rano i da odem na liniju za slobodna bacanja nekoliko puta. Veoma sam srećan zbog tima, iskočili smo defanzivno, zadržali ih na 68 poena i dobro asistirali. Svi su bili dobri, i u napadu i u odbrani, i drago mi je što smo ostvarili prvu pobedu u gostima. Prolazimo kroz nezgodan period, ali idemo utakmicu po utakmicu. Slavićemo ovu pobedu i odmah se bacamo na sledeću", rekao je Volden posle Asvela.

Koliko je Volden odigrao dobar meč u Astrobalu govori i činjenica da je zabeležio protiv Asvela rekord karijere u Evroligi po indeksnim poenima, datim poenima, defanzivnim skokovima, ukupnom broju skokova, asistencijama i ukradenim loptama!

Poređenja radi, Volden na sedam utakmica u Evroligi ima prosečno 12 poena, dva skoka, dve asistencije, jednu ukradenu loptu i šut za tri poena od 44,8%. U Evrokupu je prošle sezone igrajući za Partizan, protiv slabijih protivnika, imao 9,8 poena po meču, tri skoka, tri asistencije i 45% za tri poena. Dakle, prešao je u Evroligu, na viši nivo takmičenja, i ne samo da je zadržao brojke iz Evrokupa već ih je i poboljšao. Tu se vidi njegov napredak.

Ne uzima mnogo šuteva, dosta je čak i oklevao u mnogim akcijama od početka sezone, Obradović ga je zbog toga i terao da završava više akcija, ali nije ni mogao previše da dođe do izražaja pored Lojda i kasnije O'Brajanta.

I tu dolazimo do jednog pitanja, dileme, zavrzlame, rebusa...

Mnogi su Džonija O´Brajanta okrivili za poraz Crvene zvezde u Minhenu, a kao problem naveli su to što je poremetio hemiju i hijerarhiju u timu. Sticajem čudnih okolnosti, zbog administrativnih razloga, O´Brajant nije mogao da igra u Francuskoj protiv Asvela, a Zvezda je baš tu delovala kao da joj nije mnogo i nedostajao.

Bilo bi vrlo površno, naivno i preuranjeno nazvati O´Brajanta viškom i igračem koji kvari Zvezdinu igru. To je igrač koji je doveden da napravi razliku i pojačanje upravo na poziciji gde je Zvezdi to najviše potrebno (četvorka), ali jasno je da su crveno-beli navikli da igraju kada on nije u rotaciji i tu će Saša Obradović imati veliki zadatak da mu pronađe pravo mesto.

Kori Volden (©Starsport)Kori Volden (©Starsport)

Kada se pogleda realno, trenutno je Volden taj drugi igrač tima koji bi trebalo da ima više loptu u rukama posle Lojda. Deluje da je on kopilot Zvezdinog aviona. I da to treba da ostane.

Posebno je u poslednje vreme Volden podigao nivo igara, mada je konstantno solidan. Na ovakvu partiju protiv Asvela nadovezao je 12 poena protiv Bajerna kada ceo tim nije bio u dobrom ritmu, dao je 11 Himkiju, 12 CSKA i 11 Žalgirisu. Čak i kada je Zvezda igrala loše i gubila, Volden je znao da bude koliko-toliko na visini zadatka. Ako ništa, ćutao je i borio se. U tom segmentu je verovatno samo Marko Jagodić Kuridža mogao da mu stane na put.

Kada je Volden prethodnog leta potpisao za Zvezdu možda su ga neki u crveno-beloj javnosti primili sa malom zadrškom, možda su neki mislili da se radi o igraču čiji je kvalitet na nivou Evrokupa, ali Volden je pokazao koliko može pre svega u odbrani, a onda i u napadu. Posebno je odbranu Voldena podvukao i Saša Obradović.

"Lojd i Volden od prvog momenta doprinose ekipi na konstantnom nivou. Uvek možemo da se oslonimo na njihove dobre partije, mogu da stvore veliku prednost u napadu. Ali, oni mogu da igraju u oba smera, a defanzivno je Volden dominantan igrač. Užitak ih je imati u timu i kao ljude koji podržavaju naš program od početka. Moramo da koristimo situacije koje nam donose najbolje od njih dvojice i verujem da će nastaviti da igraju na isti način", rekao je Obradović.

Jedina stvar koja može da zabrine crveno-bele je da li će Lojd i Volden imati snage i svežine da na ovaj način guraju celu sezonu. Moraju i ostali da im se pridruže. Već sutra protiv Reala. 


tagovi

Kori Volden

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara