Crno-bela oluja progutala i Budućnost! Prvo mesto nadomak ruke, Partizan ne zna da stane

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.02.20. | 19:50

Još jedna velika pobeda za tim Andree Trinkijerija - 87:82

Obrni-okreni, Partizan pobeđuje!

Crno-bela oluja progutala je večeras i Budućnost pred rekordnih 16.530 navijača u Štark Areni. Na tom talasu Partizan je stigao do situacije da ima pobedu više od Plavih pred sam kraj ligaškog dela. Skoro da je tim Andree Trinkijerija obezbedio prvo mesto pred plej-of. Moraće to i da potvrdi do kraja. Jako je bitna i razlika koja je na kraju iznosila pet poena - 87:82. Isto koliko je i Partizan izgubio u Podgorici. Ali, ako dobije sve do kraja, Partizan ima prvo mesto. 

Izabrane vesti

Kada god bi delovalo da su se crno-beli odlepili na ovoj utakmici, tako bi Šehović ili Nikolić dali trojku, Budućnost bi dala koš i gledali bismo sve nanovo. Iz početka. I to smo gledali sve do završnih minuta kada je Partizan na 120 sekundi do kraja otišao na sedam razlike. Na kraju je uspeo da slavi sa pet. Poslednji napad je Volden mogao bolje da organizuje, ali najvažnije po Partizan je da je zabeležio pobedu kojom je došao jako blizu prvog mesta na kraju ligaškog dela.

Najefikasniji kod Partizana bili su Pejdž sa 20 poena, Jramaz je dao 19, a Veličković i Volden po 12. Kod Budućnosti su se istakli Šehović sa 21 poenom (sedam trojki) i Danilo Nikolić sa 18 poena (pet trojki).

Partizan je na startu utakmice primio dve brze trojke, ali su Veličković i Volden uspeli to brzo da anuliraju i da razgale odmah veliki broj navijača koji su se sjatili u Štark Arenu. Crno-beli na ovom meču nisu mogli da računa na Redinga, ali ni na Gordića koji se povredio u Bolonji, pa je zato u 12 mesto našao Pejners koji nije igrao u poslednje vreme. Gosti nisu mogli da računaju na Bamforta.

Nisu crno-beli uspevalo da povežu dobre odbrane, a to su gosti koristili i u skoku, ali i u šutu za tri poena pa su imali prednost posle 10 minuta igre. Videlo se da su Plavi imali više vremena da se odmore i spreme za ovaj duel, imali su više svežine na startu meča. Energiju crno-belima davao je Zagorac sa polaganjem i trojkom.

Igrali su gosti iz Podgorice prilično zrelo, iako pred punim tribinama protivničkih navijača, a Pejdž je uspevao da pravi kontratežu Šehoviću u šutevima za tri poena, obojica su za 20 minuta ubacili po četiri komada. Crno-beli su malo zategli odbranu u momentu kada je Budućnost otišla na plus 12, pa je na poluvremenu rezultat glasio 47:45.

Nekako je Partizanu bilo potrebno vremena da proradi, a Mozli je bio pravi pokretač crno-belih igrom u odbrani, pa njemu idu velike zasluge za to što je tim Andree Trinkijerija vodio na poluvremenu.

Posle blokade nad Voldenom Partizan je nekako sa slabom energijom počeo treću četvrtinu, a u tom momentu je opet važnu ulogu imao Veličković sa trojkom. Teško se dolazilo do poena, čekala se greška protivnika, a odbrane i borbenost su bili na vrhuncu.

Nastavili su da se jure Pejdž i Šehović trojkama, a onda se nadovezao i Kobs sa svojim poenima. Moralo je da bude neizvesno, a u poslednju deonicu se ušlo s rezultatom 68:64. Imao je Partizan šansu da prelomi utakmicu na startu poslednje deonice, ali iz grešaka domaćih Budućnost je uspela da se vrati i da nastavi neizvesnost koja je lomila parket u Areni.

Na kraju je Partizan slomio Budućnost! Verovatno za prvo mesto.

ABA LIGA: Partizan - Budućnost 87:82 (19:23, 28:22, 21:19, 19:18)

Dvorana: Štark Arena
Gledaoca: 16.531
Sudije: Ilija Belošević, Tomislav Hordov, Igor Dragojević

PARTIZAN: Volden 12, Zagorac 7, Pejdž 20, Mekadu 2, Jaramaz 19, Veličković 12, Birčević, Janković 6, Tomas 5, Pejners, Trifunović, Mozli 4

BUDUĆNOST: Kobs 13, Ivanović 7, Šehović 21, Martin 10, Ilić, Tili, Nikolić, Kilpatrik 3, Božić, Popović 2, Mejers 8, Nikolić 18


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara