Ostin Holins i Ilija Đoković (©Borac/Dusko Radisic)
Ostin Holins i Ilija Đoković (©Borac/Dusko Radisic)

Zvezda tek u poslednjoj četvrtini slomila žilavi Borac

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 20:41

Čačani pokazali zube, ali nisu izdržali

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i 23. pobedu u sezoni. Podebljali su prvo mesto koje su još u minulom kolu obezbedili. Iako za ekipu Dejana Radonjića susret u Šumadiji nije imao takmičarski značaj, pokazala je da je došla po pobedu. Borac se trudio, bio u igri sve do polovine odlučujućeg kvartala, kada se jednostavno predao pred daleko kvalitetnijim protivnikom. Na kraju 66:54 za crveno-bele u Dvorani kraj Morave.

Branilac trona će po osmi put ligaški deo završiti na vrhu tabele, ali je na putu da odigra i jednu od najboljih sezona u regionalnoj ligi. Ostaje mu da odbrani domaći teren protiv Igokee (subota, 13.00) kako bi ostao na samo dva poraza u prvoj fazi. Borac će se sa druge strane boriti za opstanak. U poslednjem kolu dočekuje Mornar, ali ima pobedu manje od Mege Mozzart. Ukoliko ostane najslabije plasirani srpski tim u elitnom rangu, sa osvajačem ABA 2 Zlatiborom će igrati baraž za mesto u ABA 1 naredne sezone.

Izabrane vesti

Prevalili su crveno-beli veliki broj utakmica ove sezone, pa su posle obezbeđene prednosti domaćeg terena u plej-ofu odlučili da spuste broj obrtaja. Poveo je Radonjić najjači sastav u Čačak, pokazao poštovanje protivniku, ali i jasno istakao da je došao u dvorani Borca da je osvoji. Ipak, bilo je bitno raspodeliti teret i ne opteretiti ključne igrače koji su trpeli najveće opterećenje u dosadašnjem toku sezone.

Slab tempo od uvodnih minuta. Bilo je i atraktivnih pokušaja na obe strane, ali uglavnom bez realizacije. Lako su se gubile i krale lopte, domaćin se odlučio za dalekometnu paljbu, dok je Zvezda strpljivo čuvala prednost. Na prvi odmor otišla je sa dva poena viška, do poluvremena prednost uvećala na šest poena. Delovalo je da crveno-beli odrađuju posao.

Po povratku sa odmora usledio je višeminutni post srpskog šampiona, koji je Borac znao da iskoristi. Napravio je seriju 14:0, a Zvezda je preko šest minuta bila bez ijednog poena! Retko se tako nešto dešava ekipi sa Malog Kalemegdana, čak i u Evroligi. Nisu gosti mogli ništa da pogode, Borac je to pametno koristio i došao do osam poena prednosti. Nije bilo dovoljno.

Uozbiljila se Zvezda i zatvorila treću deonicu serijom 10:0. Poslednju je otvorila novim naletom (10:1) i već tada praktično otklonila sve dileme. Nisu Čačani imali snage da odgovore, pa su potpisali kapitualciju. Mora im se ipak odati priznanje, časno su pali pred braniocem trona.

Crveno-bele je sa 16 poena i šest ukradenih lopti vodio Ostin Holins (indeks 11), a dvocifren je bio još Eron Vajt sa 11 poena, četiri skoka i tri asistencije. Sa indeksom 22 bio je i igrač utakmice. Izdvojio se i Dejan Davidovac sa devet poena, pet skokova i tri asistencije (indeks 14), dok je Ognjen Kuzmić imao 10 skokova i četiri poena (indeks 11).

Kod Borca najbolji Marko Pecarski sa 14 poena i sedam skokova (indeks 19). Od ostalih jedini vredan pomena Uroš Čarapić sa sedam poena i indeksom 12, kao i Radovan Đoković koji je brojao do osam.

-------------------------------------

BORAC - CRVENA ZVEZDA 54:66

/13:15, 15:19, 14:10, 12:22/

Dvorana: Borac (Čačak)

Sudije: Igor Dragojević, Marko Pecelj, Vladimir Vesković

Borac: I. Đoković 2, Hejl 3, Sanadze 2, R. Đoković 8, L. Lopez, Čurčić, Pecarski 14, Marinković 5, Novaković 7, Todorović 6, Čarapić 7

Crvena zvezda: Lazarević 6, Volters 2, Davidovac 9, Mitrović 2, Kalinić 2, Dobrić 2, Holins 16, Simonović, Ivanović 4, Marković 8, Vajt 11, Kuzmić 4

-------------------------------------

ABA LIGA - ODLOŽENI MEČ 25. KOLA

Sreda

Borac - Crvena zvezda 54:66

/Pecarski 14 - Holins 16/



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Borac ČačakOstin HolinsMarko Pecarski

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara