Ekipa Crvene zvezde
Ekipa Crvene zvezde

Zvezda sa dva poraza napušta Moskvu, Zenit iskoristio loše drugo poluvreme

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 16:49

Igrala je Crvena zvezda bolje na početku meča, ali kasnije ostala bez gasa protiv raspoloženog ruskog tima sa Ćavijem Paskvalom na klupi

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve/

Poraz košarkaša Crvene zvezde za kraj VTB Superkupa u Moskvi. Crveno-beli su posustali u meču za treće mesto protiv Zenita. Zaličio je ovaj meč, baš kao i onaj protiv CSKA, na duel Evrolige. Crveno-beli su ostali bez goriva u trećem kvartalu, što je bilo dovoljno timu iz Sankt Peterburga da na kraju upiše sigurnu pobedu rezultatom 83:70 (20:16, 13:23, 23:11, 27:20).

Izabrane vesti

Teško je Crvena zvezda mogla da odabere bolje provere pred početak sezone. Ispostavilo se da su ruski klubovi izrazito jaki i kvalitetni, barem kada pričamo o CSKA, Lokomotivi i Zenitu. Crveno-beli nisu izašli na kraj Armejcima na čelu sa Aleksom Avramovićem, ali su zato pronašli odgovor protiv Lokomotive, a onda u meču za treće mesto posle ozbiljne borbe izgubili od Zenita koji je pre izbacivanja ruskih klubova iz evropskih takmičenja igrao Evroligu sa Ćavijem Paskvalom na klupi. Nekadašnji stručnjak Barselone je i danas tu i sa uspehom vodi ruski sastav.

Zenit je imao prednost tokom prvog poluvremena, međutim ponovo je tandem Plavšić-Mitrović zablistao u reketu. Doneo preokret, ali nešto posebno na ovom meču 'kuvao' je Kodi Miler Mekintajer.

Pokazao je zbog čega važi za jednog od najraznovrsnijih igrača u čitavoj Evropi. Svi u hali su već tokom prvog poluvremena šaputali da bi mogao da zabeleži tripl-dabl. Imao je osam poena i po šest skokova i asistencija dok je crveno-beli tim imao 39:36 prednost.

Međutim, Kodi je početkom drugog poluvremena pao u formi, kao i kompletan tim Crvene zvezde. To je ujedno i najkritičniji period igre gde su izabranici Janisa Sferopulosa prestali da rade ono što im je donelo prednost, pali su energetski u odbrani što je zenit rutinski iskoristio da dođe do sasvim solidnih 59:50 početkom poslednjeg kvartala, a ubrzo i do prve dvocifrene prednosti.

Ispostavilo se da je to sasvim dovoljno da se dođe do pobede jer tim Janisa Sferopulosa nije bio u stanju da napravi veliki preokret, posebno kada se uzme u obzir da na ovom turniru nije bilo Džoela Bolomboja, Rokasa Giedraitisa, Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića.

-----------------

CRVENA ZVEZDA - ZENIT SANKT PETERBURG 70:83

/16:20, 23:13, 11:23, 20:27/

VTB Arena Park, Moskva.

Sudije: Aleksej Davidov, Stanislav Valejev, Anton Kruglov.

CRVENA ZVEZDA: Miler Mekintajer 20 (8sk, 6as), Kenan 10, Lazić 2, Daum 8, Plavšić 7, Davidovac 3, Mitrović 8 (6sk), Kalinić 5 (5sk), Dobrić 4, Ilić -, Kostić 2, Jago 1.

ZENIT: Žbanov 5, Spelman 8 (6sk), Ksevijer 7 (8sk, 4as), Pojtres 14, Bejkon 19 (5sk, 5as), Frejzer -, Ščerbenjev 6, Rižov -, Volhin 2, Hanter 6, Voroncevič -.

-----------------

Ipak, ima veoma pozitivnih stvari o kojima možemo da pišemo, a to je bez ikakve dileme Uroš Plavšić. Novi centar crveno-belih odigrao je sjajno, svaku utakmicu. Bez ikakvih problema možemo da konstatujemo da je bio najbolji Zvezdin igrač na ovom turniru.

Na ovom meču doduše najviše je pokazao Kodi Miler Mekintajer koji je na kraju imao 20 poena, osam skokova i šest asistencija. Pratio ga je Ajzea Kenan sa 10 poena. Luka Mitrović je uz osam poena imao i šest skokova. Kod Zenita 19 poena imao je Dvejn Bejko uz po pet uhvaćenih i podeljenih lopti, 16 poena dodao je Aleksandar Ščerbenjev, dok je Aleks Pojtres dopisao 14 poena.

Crvena zvezda u prvom kolu Jadranske lige 22. septembra igra u Dubaiju.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Zenit

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara