Filip Petrušev (©kkcrvenazvezda.rs)
Filip Petrušev (©kkcrvenazvezda.rs)

Zvezda potvrdila, Filip Petrušev u crveno-belom

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 19:26

Reprezentativac Srbije je peto pojačanje tima sa Malog Kalemegdana

Nezvanična saznanja Mozzart Sporta ubrzo su dobila potvrdu - Filip Petrušev je novi košarkaš Crvene zvezde. Reprezentativac Srbije je bio slobodan u izboru sredine od kako se rastao sa šampionom Evrope Anadolu Efesom i sada se vraća na Jadran gde je kao član Mege bio MVP ABA lige. Sa braniocem regionalnog trona potpisao je ugovor za narednu sezonu.

Petrušev je Zvezdino peto pojačanje ovog leta, posle Nemanje Nedovića, Hasana Martina, Džona Holanda i Dalibora Ilića.

Izabrane vesti

Mladi centar je posle dve godine provedene na Gonzagi leta 2020. prešao u redove Mege. Zablistao je kao debitant u ABA ligi i prosečno beležio 23,7 poena uz 7,6 skokova. Bio je najbolji strelac takmičenja, a proglašen je i za najboljeg mladog igrača i MVP-a regionalnog prvenstva.

Izašao je potom na NBA Draft, gde su ga kao 50. pika izabrali Filadelfija Seventisiksersi. Odmah je vraćen u Evropu na kaljenje, a angažman je pronašao u braniocu evropskog trona Efesu. Sa istanbulskim timom je krajem maja u Beogradu došao i do najsjajnijeg trofeja u klupskoj košarci na kontinentu. Posle rastanka sa Pivarima bio je član Filadelfijinog tima tokom nedavno okončane Letnje lige.

Njegovo ime našlo se i na preliminarnom spisku srpskog selektora Svetislava Pešića za predstojeći Evrobasket. Debitantski nastup u dresu seniorske reprezentacije je zabeležio 19. februara prošle godine na gostovanju Gruziji u Tbilisiju u okviru kvalifikacija za kontinentalnu smotru.

Crvena zvezda je tako završila još jedan veliki posao. Klub su uz trenera Dejana Radonjića (Panatinaikos) napustili Amerikanci Ostin Holins (Makabi) i Nejt Volters (Panatinaikos), kao i Majk Cirbes, Dejan Davidovac (CSKA) i Nikola Kalinić (Barselona). Na mesto šefa struke postavljen je Vladimir Jovanović, a jedan od asistenata biće mu i doskorašnji prvotimac crveno-belih Marko Simonović.



tagovi

KK Crvena zvezdaFilip Petrušev

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara