(©MN Press)
(©MN Press)

Zvezda pantere pretvorila u mica mace i osigurala još jedno finale

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 19:49

Crveno-beli u drugom meču polufinalne serije domaće Superlige više nego lako savladali FMP 75:98

Poslala je Crvena zvezda ekipu FMP na godišnji odmor, a sebe u finale Superlige.Tim sa Malog Kalemegdana je u revanšu polufinalne serije plej-ofa domaćeg prvenstva još lakše nego pre tri dana savladao pantere u Železniku (75:98) i tako posle osvajanja Kupa i ABA lige nastavio poteru za tripl krunom. Domaćin u odnosu na prošli duel sada nije ni pokazao zube, već poput umiljate mica mace dopustio da crveno-belima posluži kao igračka pred borbe za titulu u kojima će se sastati sa pobednikom megdana između Partizan Mozzart Beta i Mege.

Nipošto crveno-beli nisu želeli da ni u jednom trenutku dopuste rivalu da uopšte i pomisli kako bi ovde moglo da bude trećeg meča. Ulazak u današnji duel bio je sličan prethodnom. Staložen, miran, koncentrisan i agresivan.

Izabrane vesti

Nije se utakmica još ni odmotala, a crveno-beli su imali dvocifreni plus na svom kontu (5:15). Ponovo je glavnu reč držao Jago Dos Santos, koji u plej-ofu domaćeg prvenstva potvrđuje zbog čega je poneo zvanje MVP finalne serije ABA lige. Za razliku od prvog meča, u tim se posle manjeg problema sa kolenom vratio Rokas Giedraitis koji je počeo u petorci, kao i Dalibor Ilić, dok je van rotacije bio Džoel Bolomboj. Snažni centar je dobio udarac u kuk u prošlom okršaju i očigledno iz predostrožnosti trener Janis Sferopulos nije želeo da ga opterećuje kako bi bio spreman za finale.

Međutim, i bez njega, Zvezda je bila dominantna. Čak i više od toga. Fantastično su gosti šutirali iz igre, posle 13:24 na kraju početne deonice, u drugom kvartalu su dodatno podigli nivo obrtaja i sredinom četvrtine došli do plus 19 (16:35)!

Po kratkom postupku su odsekli kanđže panterima i praktično završili ceo posao za 20 minuta. Uključeni u ono što se dešava na parketu su bili bukvalno svi. U poentere se nije upisao samo Stefan Lazarević, dok je kod domaćina želju za otporom pokazao jedino Jovan Novak koji je i u prethodnom obračunu bio među boljima u sastavu Saše Nikitovića. Na odlasku put svlačionice rezultat na semaforu je glasio 30:50 za crveno-bele. Pobeda je bila ostvarena, to su znali i iz jednog i iz drugog tabora.

Minimalne promene su se desile u nastavku. Pokušao je domaćin da do kraja ostavi neki trag koji bi upućivao da je bio na terenu. Uz sjajnog Novaka koji je do kraja treće deonice na svom kontu već imao 23 poena, još nešto konkretno je stiglo samo iz ruku Mateja Rebeca. Demetre Roberts koji je ubacio 42 poena čačanskom Borcu je glavom već bio na putu kući, a nikakav učinak nisu imali ni Stepanović ni Subotić.

Pohvalno je bilo što je FMP na početku poslednjem kvartala prišao na minus 11, međutim očas posla je Zvezda preko Mitrovića i Nedovića vratila ubedljivu razliku i upisala neverovatnu 41. uzastopnu pobedu nad timom iz predgrađa.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Nemanja Nedović (17p.), i Jago Dos Santos (16p., 8as.) i Luka Mitrović (15p.), dok je kod poraženog dnevnicu zaradio jedino Jovan Novak koji je meč okončao sa 26 poena. Dvocifren je bio još samo Ognjen Kuzmić sa 15.

FMP - CRVENA ZVEZDA 75:98 (13:24, 17:26, 28:22, 17:26)

Sudije: Jevtović, Vešković, Arsenijević

FMP: Votson, Živanović, Rebec 8, Subotić 2, Roberts 7, Stjepanović 2, Šaranović 9, Simović 4, Gagić 2, Novak 26, Kuzmić 15, Gašić

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 11, Tompkins 7, Davidovac 4, Mitrović 15, Lazić 2, Ilić 8, Nedović 17, Gedraitis 10, Kostić 8, Jago 16

SUPERLIGA (POLUFINALA)

Prvi mečevi:

Petak

Partizan - Mega 82:72 (1-0 u seriji)

/Trifunović 23 - Jović 15/

C. zvezda - FMP 97:87 (1-0 u seriji)

/Dos Santos 25 - Rebec 16/

Drugi mečevi:

Ponedeljak (27.05.)

FMP - C. zvezda 75:98 (0-2 u seriji)

/Nedović 17 - Novak 26/

20.00: Mega - Partizan


tagovi

KK Crvena zvezdaKK FMPKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara