Zvezda otputovala u Grčku

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 13:37

Slede tri poslednje provere pred start sezone...

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su jutros u Atinu gde će boraviti narednih pet dana i odigrati tri pripremene utakmice sa grčkim timovima Olimpijakosom i Peristerijem.

Trener Milan Tomić imaće za ove, poslednje provere pred put u Zagreb na Superkup ABA lige, nekompletan sastav, pošto zbog lakše povrede u Beogradu ostaje kapiten Branko Lazić. Senegalski reprezentativac Mo Faje dobio je produženi odmor nakon učešća na Mundobasketu, dok centar Ognjen Kuzmić i dalje čeka dozvolu lekara da se postepeno uključuje u treninge ekipe.

Izabrane vesti

Crveno-beli će posle puta i odmora prvi trening u dvorani „Mira i Prijateljstva" odraditi u ponedeljak uveče, u vreme odigravanja prve zatvorene trening utakmice koja je na programu u utorak u Pireju.

Sledeći test je duel sa Peristerijem koji je na programu u četvrtak od 19 časova, a već u petak od 21 sat crveno-beli igraju novu utakmicu sa Olimpijakosom, koja će biti otvorena za javnost i biće poslednja i najjača provera pred put u Zagreb i start nove sezone:

„Putujemo u Atinu gde ćemo uostalom i otvoriti novu sezonu Evrolige početkom oktobra. Poslednja je faza priprema i očekuju nas dobre provere, da vidimo gde smo, šta je dobro, šta treba da se koriguje. Idemo bez Branka Lazića koji ima lakšu povredu i ne želimo ništa da rizikujemo, ostaju i Faje i Kuzmić, svi ostali igrači su spremni. Biće to dobre, jake utakmice za nas u trenutku kada ulazimo u finiš priprema koje smo počeli, podsećam, pre nepunih mesec dana", rekao je pred put u Atinu trener crveno-belih Milan Tomić.

Ekspedicija Crvene zvezde vraća se u Beograd u subotu u popodnevnim časovima, a već u nedelju predviđene su aktivnosti sa Evroligom (Media day) i predstavljanje srpskim medijima. Put u Zagreb sledi 25. septembra.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara