Zvezda na mestu sloma traži prvi brejk u sezoni: Cibona kao test zrelosti, vraća se Faje

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.11.19. | 10:35

Crveno-beli se zagrevaju za Real

Pobedom nad Himkijem u četvrtak košarkaši Crvene zvezde rešili su jedno goruće pitanje i stavili tačku na seriju poraza u Evroligi. Tri dana kasnije pred braniocem titule u Jadranskoj ligi je novi cilj - da ostvare prvi brejk u sezoni i tako definitivno zaleči rane koje još bole sve na Malom Kalemegdanu. 

Istorijski gledano, malo je pogodnijih rivala da se tako nešto ostvari od Cibone (TV Arenasport, 18.00), ali ne treba zaboraviti da je Zvezda bila izraziti favorit pre dve nedelje u Novom Mestu, pa se susret završio tragičnim porazom... U Crvenoj zvezdi ne pamte po dobrom Zagreb i Dom Dražena Petrovića. Pre samo više od mesec dana tu je počela Zvezdina potera za trofejima, a ona za odbranu ABA Superkupa završena je uz senzacionalni trijumf Primorske koji je pokazao da nešto u sastavu crveno-belih ozbiljno ne valja. Nedugo zatim kola su se slomila o leđa Milana Tomića, pošto nije uspeo da trgne ekipu i vrati je na pravi kolosek, uprkos onom rušenju Fenera... Njegov zamenik Andrija Gavrilović pokrenuo je mašinu i Crvena zvezda sada u Zagreb dolazi spremna da ostavi znatno bolji utisak. Da upiše trijumf i tako se na najbolji način pripremi za dolazak madridskog Reala u Štark Arenu. 
"Utakmica sa Cibonom je ozbiljan ispit i ništa lakši zadatak od evroligaške utakmice. Utakmica koje igramo sa timovima koji se bore za statust u ABA ligi nikada nisu bile niti će biti lak zadatak, i ovoj utakmici prilazimo upravo tako. Da bi došli do pobede koja nam je neophodna potrebna nam je maksimalna koncentacija i angažovanje celog tima", jasno je poručio Gavrilović

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u Zagreb doputovala bez rovitog Derika Brauna, te Dejana Davidovca koji se muči s blažom povredom leđa i Nemanje Nenadića, dok se u sastav vratio Mohamed Faje posle oporavka od povrede skočnog zgloba. 

Cibona se posle slabog ulaska u regionalno takmičenje i tri vezana poraza podigla prošle sedmice i dobila Zadar, ali na trijumf protiv beogradskih crveno-belih čeka bezmalo osam godina! Od tada Zvezda je uglavnom uzimala brejkove uz dvocifrenu razliku, dok je prošlog decembra rezultat bio 76:54 u korist srpskog velikana. Zbog toga strateg Cibone Ivan Velić maksimalno oprezno najavljuje susret s Zvezdom.
“Na Zvezdu ne treba mnogo trošiti reči. Znamo da je izuzetno jak tim i slagan za velike stvari u ovoj sezoni, ne samo u ABA ligi već i u Evroligi. Mi ćemo u ovoj utakmici gledati prvenstveno sebe i pokušaćemo da budemo bolji nego što smo bili u prethodnoj utakmici. Prepuštam ulogu favorita njima, ali ako se ukaže šansa za iznenađenje sigurno ćemo je iskoristiti“, rekao je Velić.

Jedan od onih što dobro znaju koliko su teški okršaji sa Crvenom zvezdom je Marko Ramljak. Zbog toga je aktuelnom šampionu nadenuo etiketu “najteži protivnik“.
“Dolazi nam verovatno najteži protivnik u celog ligi, ali mislim da niko nije nepobediv. Imaju širok roster. Krka je pokazala da i oni imaju ranjivih tačaka. Ako uđemo čvrsto, pametno i koncentrisano u utakmicu možemo parirati i takvom protivniku i pokušati da ga iznenadimo kao što je to uradila Krka. Neće biti lako. Nemamo šta da izgubimo jer su favoriti, ali i mi smo u dobrom ritmu, dižemo se. Pokazujemo sve bolje igre i  nećemo se predati. Pokušaćemo da obradujemo svoje navijače. Nadam se da će doći u što većem broju da zajedno uspemo u tome“, poručio je Ramljak.

Crveno-beli se odmah po završetku meča u Zagrebu autobusom vraćaju za Beograd, a već od ponedeljka počinju pripreme za još jednu veliku evroligašku utakmicu i duel sa Realom narednog četvrtka u Beogradu. Prodaja ulaznica za meč protiv Reala počeće od ponedeljka.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak
Krka - Primorska  71:89
/Jošilo 20 - Heris 23/

Subota
Mornar - Cedevita Olimpija 77:70
/Pulen 17 - Miler-Mekintajer 14/

Partizan - FMP 90:85
/Tomas 23 - Radanov 18/

Nedelja
12.00: (4,40) Mega (17,0) Budućnost (1,25)
18.00: (5,50) Cibona (20,0) Crvena zvezda (1,17)
20.00: (1,30) Igokea (16,0) Zadar (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara