Ostin Holins (© Star sport)
Ostin Holins (© Star sport)

Zvezda na ključno gostovanje u Minhenu krenula bez Holinsa i Lazića

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.03.22. | 16:09

Košarkaši crveno-belih u okviru Evrolige u petak igraju protiv Bajerna

Zvezda ulazi u sam finiš sezone kada je u pitanju ligaški deo Evrolige. Tenzija je na maksimumu jer postoji sasvim realna šansa da se crveno-beli domognu plej-ofa, međutim daleko od toga da je put lak. Četu Dejana Radonjića čeka paklena borba, a naredna utakmica može dosta toga da odluči. U pitanju je okšaj u Minhenu gde crveno-beli igraju protiv Bajerna u petak od 20.30.

To je duel direktnih konkurenata za osmo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Bajern je trenutno osmi sa polovičnim učinkom od 12 pobeda i poraza, Zvezda je sa druge strane 10. Na tabeli sa 11 pobeda i 14 poraza.

Ukoliko Zvezda pobedi, oba tima će imati identitčan učinak, a na ruku crveno-belih ide i pobeda u Beogradu rezultatom 81:78 sredinom decembra prošle godine. Fantastičan meč je tada odigrao Nikola Kalinić koji je za 33 minuta ubacio 20 poena, pratio ga je Branko Lazić sa 12 i Nikola Ivanović sa 11 poena.

Na drugoj strani lider je bio standardan. Vladimir Lučić sa 21 poenom. Nekadašnji kapiten Partizana, a sada već legenda Bajerna je ove sezone najbolji igrač Bavaraca u sistenu trenera Andree Trinkijerija.

Najveći problem Bavaraca u poslednjih nekoliko nedelja je korona virus. Naime, Nemci su morali da otkažu nekoliko utakmica u prethodnom periodu zbog manjka igrača. Sada je Bajern u paklenom ritmu pošto na svaka tri dana igraju mečeve Evrolige. Upravo je to razlog i serije poraza.

Poslednji trijumf Bajern je upisao još trećeg februara protiv Makabija. Od tada su Nemci izgubili od Olimpijakosa, Panatinaikosa i utorak od Olimpije u Milanu rezultatom 84:77. Na tom meču je najbolji bio ponovo Lučić sa 26 poena, a pratio ga je drugi srpski internacionalac Ognjen Jaramaz sa 14 poena.

Zvezda sa druge strane ulazi u meč posle dva poraza. U Barseloni i Minhenu. Posebno je bolan poraz bio protiv Albe koje je bila realna šansa da ekipa Dejana Radonjića dođe do trijumfa, ali je prokockana prilika u poslednjoj deonici.

"Respekt za Bajern, svakako kvalitet i iskustvo su tu. Idemo u Minhen da odigramo najbolje moguće, daćemo sve od sebe. Pripremamo se za ovaj meč tako što smo najbolje moguće iskoristili period iza nas", rekao je Dejan Radonjić

Najveći problem Zvezde je zdravstveni bilten. Branko Lazić i Ostin Holins nisu u opticaju za mečeve koji slede.

"Bez Lazića smo minimum mesec dana, a Holins neće biti u timu za meč protiv Bajerna. Videćemo kako će se razvijati situacija i kada ćemo moći da računamo na njega", otkrio je trener Zvezde.

Upitan je Radonjić koji detalj bi mogao da presudi u Minhenu.

"U ovim našim trenutnim okolnostima svi moramo da napravimo korak više kako bismo nadoknadili ono što nas je zadesilo. Potrebna nam je dobra igra u oba pravca, samo tako možemo doći u stiauciju za dobar rezultat. Čeka nas težak meč i težak zadatak, ali želimo da odemo tamo i damo sve od sebe. Fokusirani smo na taj meč, značiće nam što ćemo u Minhenu imati podršku naših navijača i veoma nam je bitno da dobijemo snagu za iskorak", rekao je crnogorski stručnjak.

Posle meča u Nemačkoj Zvezda putuje za Litvaniju na meč protiv Žalgirisa, a u poslednjem kolu crveno-beli dočekuju Efes u Beogradu.




tagovi

KK Crvena zvezdaOstin HolinsDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara