Zvezda na Igokeu bez Brauna, Čovića i (možda) Davidovca

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 10:22

"Naš protivnik ima kvalitet i ambicije. Svakako su na mnogo lošijoj poziciji nego što to govore i njihove igre, a i sastav koji imaju", kaže trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde i Igokee zatvaraju šesto kolo ABA lige (21.00, TV Arena Sport 1). Protivnik crveno-belih nije blistao na otvaranju nove sezone, tek protekle sedmice upisao je prvi trijumf i to upravo protiv Zadra u derbiju začelja, pa tim sa Malog Kalemegdana ne bi smeo da ima previše problema na putu ka novoj pobedi. Crveno-beli su zabeležili dve uzastopne pobede u regionalnom takmičenju i žele nastavak pozitivnih rezultata u ABA ligi paralelno igrajući teške utakmice u Evroligi. Ovo će biti 17. duel dva kluba u regionalnom takmičenju. Crvena zvezda vodi sa 11:5 u pobedama.

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović kaže da će ekipa sa maksimalnim respektom dočekati Igokeu.
"Ne očekujemo laku utakmicu, n protivnik ima kvalitet i ambicije. Svakako su na mnogo lošijoj poziciji nego što to govore i njihove igre, a i sastav koji imaju. U tom smislu već su napravili i neke promene u svom rosteru kako bi predupredili rizike. Tu je stigao i trener koji dobro poznaje i klub i sredinu u kojoj je već pravio uspehe. Sa druge strane, mi moramo da odigramo dobru utakmicu i to lišeni pomoći Brauna i Čovića kako bismo stigli do bodova pred novu seriju teških utakmica i novi dupli program koji nas očekuje naredne nedelje. Pod znakom pitanja za ovaj meč je i Davidovac“, rekao je trener crveno-belih koji je pozvao navijače da pruže podršku ekipi u ponedeljak.

Izabrane vesti

Slično razmišlja i Branko Lazić.
"Dobro se poznajemo sa ekipom Igokee, često smo igrali sa njima, dobar tim, svakako mnogo bolji nego njihov položaj na tabeli. Vratio se trener Bajić koji dobro poznaje klub, već su promenili neke igrače i sve to govori da veruju da mogu mnogo više. Sa naše strane recept se zna, čvrsto u odbrani, bez padova u igri jer su nam bodovi izuzetno važni u narednoj utakmici“, kazao je kapiten Crvene zvezde.

Ovo je prva utakmica koju će crveno-beli kao domaćini igrati uz prisustvo publike u hali Aleksandar Nikolić pošto su u prve dve utakmice igrali pred delimičnim prisustvom publike (kazna ABA lige), a u trećoj su ugostili Megu u dvorani FMP-a zbog zauzetosti hale Aleksandar Nikolić.

ABA LIGA - 6. KOLO 

Petak
FMP - Mornar 92:83
/Pot 17 - Bjelica 16/

Subota
Zadar - Partizan 57:72
/Alen 16 - Pejdž 14/

Budućnost - Cibona 87:64
/Martin 16 - Bundović 17/

Nedelja
Primorska - Cedevita Olimpija 67:90
/Čakarun 16 - Miler-Mekintajer 15/

Ponedeljak
18.00:  (1,60) Krka (14,50) Mega (2,55)
21.00:  (1,10) Crvena zvezda  (23,00)  Igokea (7,50) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara