Nikola Kalinić i Aleksej Pokuševski (©MN Press)
Nikola Kalinić i Aleksej Pokuševski (©MN Press)

Zvezda lider po broju domaćih igrača u Evroligi, Partizan osmi

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 19:43

Crveno-beli će u sledećoj sezoni u rosteru imati 11 Srba, a crno-beli sedam

Segment po kome Crvena zvezda može da se podiči da je lider u Evroligi jeste broj domaćih igrača sa kojima raspolaže. Nijedan od 18 učesnika elitnog košarkaškog takmičenja u narednoj sezoni neće imati više "svojih" snaga od crveno-belih.

To je nešto za čime je ekipa sa Malog Kalemegdana već duže vreme tragala, i može se reći da je konačno uspela. U nastupajućoj takmičarskoj godini će imati čak 11 Srba među kojima su: Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Uroš Plavšić, Dalibor Ilić, Stefan Lazarević i Andrej Kostić.

Izabrane vesti

Procentualno govoreći, oni predstavljaju 64 odsto od celog tima čiji ostatak čine Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Jago dos Santos i Majk Daum.

Što se tiče Partizana, on je pozicioniran na osmom mestu koje deli sa Monakom. U svom sastavu ima sedam domaćih momka, iliti 43 odsto.

Domaći su: Vanja Marinković, Aleksej Pokuševski, Balša Koprivica, Aleksa Dimitrijević, Arijan Lakić, Mario Nakić i Mitar Bošnjaković, dok su stranci: Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons, Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Sterling Braun, Isak Bonga, Ajzea Majk i Tajrik Džons.

Kada su ostale ekipe u pitanju, odmah iza Zvezde se nalazi Žalgiris i Bajern sa 57 odsto, prate ih Asvel sa 54 i Panatinaikos sa 50 procenata.

Sa najmanjim brojem domaćih igrača su Alba Berlin i Fenerbahče sa po 37 i Pariz sa tek 33 odsto francuskih košarkaša.

Između ovih timova se nalaze se Virtus i Olimpija Milano sa po 47 domaćih igrača i Anadolu Efes sa 44 procenata. Iza Partizana su još Barselona i Olimpijakos sa po 40, Real Madrid i Makabi po 38 odsto.

Na listi se samo ne nalazi Baskonija, koja još uvek nije blizu kompletiranja rostera za sledeću sezonu.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara