"Veličković okružen igračima Zvezde"
"Veličković okružen igračima Zvezde"

Zvezda kroz cilj projurila stotkom: Novi večiti derbi u finalu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.06.14. | 21:48

Crveno-beli slavili i u drugom okršaju sa ekipom Dejana Milojevića i obezbedila minimum nova tri okršaja sa Partizanom

Veličković okružen igračima Zvezde

Nova borba za titulu i novi set večitih derbija poklonici srpske košarke imaće priliku da pogledaju u narednim danima. Jer, posle branioca titule i ekipa sa Malog Kalemegdana uspela je da upiše maksimalnih 2:0 u okršaju sa Mega Vizurom i posle brejka obezbedi mesto u finalnoj borbi - 101:95 (25:26, 22:26, 25:15, 28:29)

Izabrane vesti

Iako je domaćin znatno boljom igrom u drugom kvartalu i u jednom momentu imao čak i devet poena prednosti (49:40), u nastavku utakmice prevagu je dalo iskustvo. Zvezda je, zahvaljujući Katiću (26p), Dženkinsu (21p) i Nelsonu (22p, 6sk, 5as) uspela da slomi otpor borbenog rivala, preokrene rezultat i znatno "debljim" živcima dođe do druge i odlučujuće pobede. Iako je Mega igrala u gotovo punom sastavu (Luković odsustvovao zbog povrede leđa), domaćin nije uspeo da izbori majstoricu. Varda (20p, 9/11 iz igre) i Veličković (23p, 10sk), koji su ekipu vukli kroz oba meča, ovog puta su imali pomoć vrlo raspoloženog Dangubića (19p, 4sk), ali je izostao učinak Vase Micića, koji baš i nije imao svoje veče. 

Utakmica je počela nešto boljom igrom gostiju. Jaka Blažič i Demarkus Nelson vukli su sve konce u napadu crveno-belih, dok je defanzivna linija muku mučila sa tandemom Veličković - Varda. Ali i pored toga igrači Zvezde imali su kontrolu nad rezultatom. Trener Radonjić je konstantno menjao tip odbrane, što je evidentno dalo određeni rezultat. Dženkins i Nelson su vezanim realizacijama svom timu doneli i najveću prednost u datom momentu (18:24), ali je finiš četvrtine pripao Megi.

Serijom 7:2 kojoj su kumovali Krstić i Jokić puleni Dejana Milojevića potpuno su anulirali zaostatak, a na prvi mali odmor otišlo se posle trojke supertalentovanog centra sa pola terena - 25:26.

Na startu druge četvrtine viđen je pravi trojkaški okršaj dve ekipe. Koji je na kraju pripao Megi. Po dve trojke servirali su Varda i Veličkovića, a na drugoj strani dva puta precizan je bio Dženkins. Znatno boljom realizacijom, ali i organizovanijom odbranom polovinom deonice Mega je došla i do prvog vođstva na utakmici (41:38), a serijom 6:0 domaćin je stekao i prvu ozbiljniju prednost - 49:40. 

Ipak, Zvezdin presing u finišu doneo je rezultat. Ekipa Dejana Radonjića je zaigrala u prepoznatljivom ritmu, a Katić je sa četiri poena bio predvodnik serije 8:0, kojom je Zvezda došla na samo poen zaostatka - 49:48. Tačku na prvi deo igre stavio je Miljenović sa linije penala, za rezultat 51:48. 

Ratko Varda u okršaju sa Raškom Katićem

Nastavak susreta počeo je novom trojkom Jake Blažiča, čime je najavljen preokret. Mega je do polovine treće četvrtine pronalazila način da odgovori izazovima i koševima Katića i Nelsona, ali su nervoza i neiskustvo učinili svoje. Dva najiskusnija igrača, Varda i Veličković, počeli su da gube strpljenje posle nekoliko vezanih promašaja, a Zvezda je situaciju iskoristila na najbolji način. S Raškom Katićem u glavnoj ulozi, crveno-beli su napravili niz od sedam poena i poveli sa 69:60, dva minuta pre odlaska na poslednji mali odmor. Za nastavak niza pobrinuo se Dženkins, a rezultat posle 30 minuta bio je 73:66 za goste.

Međutim, domaćin nije odustajao. Trojkama Dangubića i Veličkovića Mega je prišla na samo poen minusa (76:77), a Varda i Veličković poveli su svoj tim do dramatične završnice. U poslednja tri minuta susreta ušlo se kod nerešenog rezultata (87:87), ali su pobedu, posle žestoke borbe, doneli Katić i Nelson. Mega je skoro puna dva minuta bila bez poena, a gosti su to iskoristili i stekli nedostižnu prednost. 

-------------------------------------------------

MEGA VIZURA - CRVENA ZVEZDA 95:101 (25:26, 26:22, 15:25, 29:28)

Dvorana: Hala sportova
Gledalaca: 1.500
Sudije: Belošević, Glišić, Maričić

Mega Vizura: Reljić, Krstić 5, Dangubić 19, Avramović, Micić 12, Veličković 23, Miljenović 6, Jokić 10, Varda 20, Bojić, Milovanović, Jaramaz.

Crvena zvezda: Rebić, Mitrović 3, Lazić 5, Blažič 13, Simonović 3, Marjanović 6, Radenović, Katić 26, Nelson 22, Dženkins 21, Lipovij, Dragićević 2.

-------------------------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaRaško KatićNovica VeličkovićMega VizuraRatko VardaKošarkaška SuperligaDemarkus NelsonFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara