Zvezda i Efes za Kobija

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.20. | 19:31

Potrošili su prvi napad u Brajantovu čast

Neizbrisiv trag u svetu košarke ostavio je legendarni Kobi Brajant. Vest o njegovoj tragičnoj smrti pogodila je sve igrače širom planete. Zato mu na svim meridijanima ukazuju počast, a tako je bilo i večeras na utakmici između Crvene zvezde i Anadolu Efesa, gde su obe ekipe potrošile prvi napad u njegovu čast.

Evroliga je odlučila da pred početak mečeva 22. kola sve ekipe odaju počast legendarnom Kobiju minutom ćutanja. Upravo su na taj način igrači Zvezde i Efesa iskazali poštovanje legendarnom asu.

Izabrane vesti

Šejn Larkin je izdriblao loptu i potrošio 24 sekunde za napad Efesa, dok Lorenzo Braun nije preneo loptu u polje napada za osam sekundi. To simboliše brojeve „24“ i „8“ koje je Brajant nosio na dresu tokom 20 sezona duge karijere u Los Anđeles Lejkersima.

Ta praksa je prvo počela u NBA ligi, pa se to prenelo na evropske parkete gde se takođe ceni veličina tragično preminulog Brajanta.

Crvena zvezda i Efes igraju meč 22. kola u Štark areni, a crveno-beli će pokušati da nanesu prvi poraz turskom šampionu ove godine u elitnom evropskom takmičenju.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara