Skot Vilbekin (©Starsport)
Skot Vilbekin (©Starsport)

Zvezda i dalje jedini tim koji je savladao Jasikevičijusov Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 16:19

Tim iz Istanbula dobio i 12. utakmicu pod vođstvom litvanskog stručnjaka, ali jedva

Preporodio je Šarunas Jasikevičijus Fenerbahče. Otkako je nasledio Dimitrisa Itudisa, istanbulski tim je odigrao 13, a dobio 12 utakmica. Jedino ga je savladala Crvene zvezda i nanela mu jedini poraz kod kuće. Sada se provukao u Bodrumu protiv istoimenog kluba i vezao peti trijumf u turskoj Superligi sa bivšim trenerom Žalgirisa i Barselone na klupi - 92:93.

Strepeli su Kanarinci do poslednjih trenutaka, a na kraju je junak ponovo bio Skoti Vilbekin. Amerikanac koji igra sjajno pod vođstvom novog trenera je bio ključni čovek u trijumfu nad Bajernom minule sedmice, a sada je postigao i odlučujuću trojku u finišu susreta, kojom je Fener stekao ključnih 90:93 i na kraju slavio.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Darušafake i Makabija je susret okončao blizu dabl-dabla sa 21 poenom i osam asistencija, ali je najefikasniji u pobedničkom sastavu bio kapiten Melih Mahmutoglu sa 27 poena i fantastičnih 7/11 za tri. Dajšon Pjer je dodao 14 poena, dok je dvocifren sa 13 bio i Jam Madar. Marko Gudurić nije nastupio.

Velike probleme Feneru je pravio Džeron Džonson, pa je susret okončao sa 29 poena. Nekadašnji košarkaš istanbulske ekipe Ahmet Duverioglu je dodao 20 poena, a ispratili su ih bivši igrač Cedevite Olimpije Amar Alibegović sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti, kao i Kris Voren sa 11 poena.

U 16. kolu turskog šampionata su košarkaši Galatasaraja bili na terenu, ali su kod kuće ubedljivo poraženi od Merkezefendija 87:102.

Nije ekipa Zvezdana Mitrovića imala rešenja za Mozesa Rajta koji je predvodio pobedničku ekipu sa 36 poena, uz neverovatnih 14/20 iz igre (13/16 za dva). Ispratili su ga Nejt Mejson sa dabl-dablom od 19 poena i 12 asistencija, dok su dvocifreni u redovima Merkezefendija bili i Renc Blejenberg sa 14, kao i Roko Badžim sa 13 poena. Marko Pecarski nije bio u protokolu za ovaj susret.

U poraženom sastavu je Klemen Prepelič ubeležio 19 poena i sedam asistencija, Akvasi Jeboa je bio na skok od dabl-dabla sa istim poenterskim učinkom kao iskusni Slovenac, dok je Dejvid Mekorkam meč okončao sa dabl-dablom od 17 poena i 10 skokova. Di Bost je uz 13 poena podelio o osam asistencija, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Bugrahan Tundžer.



tagovi

KK FenerbahčeSkoti VilbekinŠarunas JasikevičijusGalatasarajMarko PecarskiZvezdan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara