©KK Crvena zvezda
©KK Crvena zvezda

Zvezda granitnom odbranom ugušila Albu: Blistao Mitrović, zaigralli Teo, Bjelica, Simonović i Jago

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.09.23. | 18:56

Sigurno slavlje ekipe Duška Ivanovića - 74:56

Ono što je više nego jasno nakon polufinalnog okršaja na Megenta Sport kupu u Minhenu, jeste da će glavni adut Crvene zvezde u ovoj sezoni biti snažna odbrana. Upravo taj segment igre crveno-belih predstavljao je nerešivu enigmu sa Albu, koja je postigla skroman broj poena, od čega po 10 u poslednje dve četvrtine. Na kraju, ubedljivih 74:56 za Beograđane.

Najefikasniji u slavlju ekipe Duška Ivanovića bio je Luka Mitrović sa 16 postignutih poena, dok su prve minute upisali Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Marko Simonović i Jago dos Santos.

Izabrane vesti

Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu imao je i Adam Hanga, koji je ubacio 10 poena, dok su po dva manje ubacili Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis. Simonović je postigao sedam poena, a Teodosić ostvario sedam asistencija. Jago je meč okončao sa šest ubačenih poena.

Crvena zvezda je do dvocifrene prednosti došla u trećej četvrtine, tokom koje je dodatno pojačala odbranu i u dva navrata stigla do +12. Alba je tokom četvrte četvrtine osam minuta bila na svega dva ubačena poena, što je Beograđanima omogućilo da stignu do maksimalnih +22 (70:48)

Crveno-beli u nedelju igraju sa boljim iz večerašnjeg okršaja između Bajerna i Virtusa.



tagovi

Luka MitrovićMiloš TeodosićNemanja BjelicaJago dos Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara