Zvezda registrovala Štimca i Pantera!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.12.19. | 21:50

Oba igrača prijavljena u registru KSS

Kao što je i najavljeno u nedelju, Crvena zvezda je dovela Kevina Pantera i Vladimira Štimca.

Američki bek i bivši srpski reprezentativac su stigli u samom finišu prelaznog roka za Evroligu da bi bili registrovani za najkvalitetnije klupsko takmičenje. Sutra ističe rok za registraciju novih igrača u Evroliigi, a oba su već licencirani u registru KSS.

Izabrane vesti

Štimac je došao posle isteka ugovora sa Fenerbahčeom, dok je Panter raskinuo saradnju sa Olimpijakosom, što je klub i potvrdio na zvaničnom sajtu tokom današnjeg dana. Pirejci su u kratkoj poruci samo poželeli srećan nastavak karijere svom, sada već bivšem, košarkašu.

Iskusnom centru će ovo biti treći mandat u Crvenoj zvezdi. Prvo je igrao od 2008. do 2010. u trenerskom mandatru Svetislava Pešića, a potom se vratio kod Dejana Radonjića u sezoni 2015/16. Važio je za miljenika navijača zbog poštenog odnosa prema dresu i borbenog duha. Od drugog odlaska iz Zvezde je pružao najbolje partije u karijeri igrajući za Bešiktaš, Anadolu Efes i Turk Telekom. Letos je potpisao ugovor na četiri meseca sa Fenerbahčeom koji je istekao pre dva dana.

Kevin Panter je Amerikanac rođen u Njujorku pre 26 godina. Igra na bekovskim pozicijama mada mu više leži uloga šutera nego razigravača ekipe. Evropsku karijeru je počeo u grčkom Lavriju, potom igrao za begijski Antverpen, poljsku Rozu Radom, da bi u februaru 2018. stigao kod Dragana Šakote u AEK iz Atine. Osvojili su Kup Grčke i FIBA Ligu šampiona posle čega je Panter prešao u Virtus iz Bolonje  gde je prošle sezone sarađivao sa Aleksandrom Đorđevićem i opet osvojio FIBA Ligu šampiona. Letos je kao veliko pojačanje i želja Dejvid Blata došao u Olimpijakos gde je od početka ove sezone imao dobra i loša izdanja. Odlaskom Blata i dolaskom Kemzure na klupu Olija mu se status promenio i igrao je manje u poslednje vreme. U Evroligi je prosčeno beležio 6,8 poena po utakmici, imao 1,9 skokova i 0,8 asistencija po meču. Za dva poena je prosečno šutirao 39,2 odsto, za tri poena 17,9 odsto, a sa linije penala 70 odsto.

Dolasci Pantera i Štimca povlače logičan zaključak da će neko od aktuelnih prvotimaca morati da napusti Crvenu zvezdu. U poslednjem meču protiv Primorske za sastav nisu konkurisali Mohamed Faje, Džejms Gist i Derik Braun. Među ta tri imena treba tražiti makar dvojicu koji će u skorije vreme napustiti Mali Kalemegdan. Prema nekim poslednjim informacijama, najveće šanse da odu imaju Braun i Faje. Braun je veliko razočaranje od letošnjeg dolaska, većinu mečeva je propustio zbog povrede i nije nikakvo iznenađenje ako ode iz Zvezde. Što se Fajea tiče, ni on nije na nivou partija iz prošle sezone iako je imao i neke svetla izdanja.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara