Vladimir Jovanović (©Star Sport)
Vladimir Jovanović (©Star Sport)

Zvanično: Vladimir Jovanović novi trener Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 16:16

Potpis realizovan, Marko Simonović postao prvi pomoćnik

Novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda je Vladimir Jovanović!

Šampion Jadranske lige i osvajač dve uzastopne triple krune i objavio je ovu vest na svom zvaničnom sajtu. Jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije iz Srbije, potpisao je u petak trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik i Miodrag Dinić, dok će se imena ostalih članova stručnog štaba objaviti kasnije. Nebojša Ilić će biti tim menadžer prvog tima Crvene zvezde u predstojećoj sezoni.

Ovaj 38-godišnji trener prve trenerske korake napravio je kao stručnjak mlađih selekcija Crvene zvezde još 2012. godine, a tokom tri sezone u prvom samostalnom poslu u FMP (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Hrvatskoj u poslednjih 30 godina promovisao je nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba. Tokom 2019.godine izabran je za jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova, a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra prošle godine.

"Vlada Jovanović je trener koji dolazi iz sistema kluba, u prethodnom periodu pokazao se na nekoliko vrlo odgovornih poslova kao strateg, a imenovanje za prvog trenera KK Crvena zvezda je naredni korak i izazov na kome se očekuje da pokaže sve svoje kvalitete i potencijal kao trener", stoji u saopštenju na sajtu kluba.

Crvena zvezda je već predstavila prvo pojačanje za novu sezonu - Nemanju Nedovića. Uskoro se očekuje da potpiše i centar Hasan Martin. Uskoro se očekuju i pojačanja na drugim pozicijama...


tagovi

Vladimir JovanovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara