Zvanično: Vlade Jovanović vodi Budućnost

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 11:06

Stigla potvrda iz Podgorice

Bilo je takavih najava ranije, sada je vest dobila i ozvaničenje: srpski stručnjak Vlade Jovanović biće šef stručnog štaba podgoričke Budućnosti u narednoj sezoni, potvrdio je taj klub na zvaničnom sajtu.

Dugo je doskorašnji strateg Mege bio na radaru Budućnosti, ali su im se putevi končano spojili. Strateg iz Čačka, posle uspešne sezone u Megi, naslediće na klupi Plavih Aleksandra Džikića koji se preselio u redove Hapoela iz Jerusalima.

Izabrane vesti

Jovanović je u Megi radio dve godine i kroz njegov mandat na NBA draftu izabrani su Filip Petrušev (Filadelfija), Nikola Jović (Majami) i Karlo Matković (Nju Orleans). Budućnost je ovog leta napravila veliki rez, pa su tako pod ugovorom ostali samo Igor Drobnjak i Edin Atić, dok je Zoranu Nikoliću ponuđen produžetak saradnje do 2024. godine.

Podgoričani veruju da sa Jovanovićem mogu da napadnu vrh regionalnog takmičenja o čemu svedoči i objava na zvaničnom sajtu.

”Sjajni trener, sa košarkaškim genom, budući da je rođeni Čačanin, preuzeće kormilo našega kluba i vodiće nas u narednom periodu. Pet godina je bio desna ruka Duška Vujoševića u Partizanu, pre nego što i sam nije postao trener crno-belih. Sa samo 38 godina je osvojio ABA ligu u tadašnjem Final 4 sistemu, gdje je u polufinalu bio bolji upravo od našeg kluba u tesnoj utakmici. Nakon Partizana radio je u Donjecku, Igokei, da bi potom potpisao za Lokomotivu Kubanj, gde je radio i na razvoju talenata giganta ruske klupske košarke. Trenirao je i Šenžen Leoparde u Kini, pre nego što je postao trener Mege. U beogradskom timu radio je sjajan posao, pogotovo sa akcentom na rad sa mladim igračima”, stoji u saopštenju Budućnosti.


tagovi

Vlade Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara