Zvanično: Srbija želi organizaciju turnira za plasman na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.09.19. | 13:43

Košarkaški savez Srbije dobio podršku države

Više nije nikakva tajna. Srbija želi da organizuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i to će predočiti FIBA. To je na današnjoj konferenciji za medije otkrio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koji je poručio da za to ima podršku državnih organa.

Srbija ima razloga za optimizam, s obzirom da je u toj nameri uspela pre četiri godine na putu za Rio, ali će ovoga puta konkurencija biti više nego ozbiljna. Litvanija i Grčka su ozbiljni protivkandidati, a po košarkaškim krugovima se spekuliše da će Evropa dobiti jedan, eventualno dva kvalifikaciona turnira, što značajno otežava stvari vodećim ljudim naše košarke.
Razgovarao sam sa predsednikom države da budemo domaćin jedne od grupa. Aposlutnu podršku i finansijsku i organizacionu imamo od strane države. Videćemo kakve će biti šanse, ne bih sada o šansama, poručio je Predrag Danilović.

Izabrane vesti

Ukupno će biti održana četiri turnira sa po šest ekipa, od kojih će samo pobednici obezbediti plasman na Olimpijske igre. Takođe, nezvanično se spekulisao i o tome da je za organizaciju jednog ovakvog turnira neophodno obezbediti budžet od oko 3.000.000 evra.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara