©Reuters
©Reuters

ZVANIČNO: NBA Francuz u Partizan Mozzart Betu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.24. | 17:30

Crno-beli objavom na Tviteru najavali dolazak Franka Nilikine

Prethodnih sedam godina francuski plejmejker Frank Nilikina nastupao je u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a od predstojeće sezone nosiće dres Partizan Mozzart Beta. Klub iz Humske je kratkim videom na Tviteru najavio dolazak Fran. Posle Ifea Lundberga, srpski vicešampion završio je i drugo pojačanje u roku od oko dva sata.

Momak rođen u Belgiji pre 26 godina karijeru je počeo u Strazburu 2015. godine, a na draftu 2017. biran je kao osmi pik. Prethodnih sedam sezona nastupao je u NBA ligi za Njujork Nikse, Dalas Meverikse i Šarlot Hornetse.

Izabrane vesti

Reprezentativac Francuske bio je nuđen i Partizanu i Crvenoj zvezdi prošlog leta, ali je na kraju uspeo da pronađe NBA angažman i obuče dres Šarlot Hornetsa. Nilikina je prethodne sezone imao velikih problema sa povredama koje su kumovale činjenici da je odigrao samo pet utakmica u NBA ligi.

Najbolja sezona u karijeri novog Partizanovog pojačanja bila je 2019/2020, kada je prosečno davao 6,4 poena po utakmici u dresu Niksa. Ukupno je u NBA karijeri odigrao 321 utakicu sa prosekom od 4,9 poena za oko 18 minuta po utakmici.

Još u tinejdžerskim danima Nilikina je važio za jednog od najtalentovanijih francuskih igrača. Najpre je 2016. godine dobio priznanje za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva do 18 godina, a dve sezone uzastopno proglašavan je za najboljeg mladog igrača francuske lige. Sa seniorima Galskih petlova osvojio je bronzu na Mundobasketu u Kini 2019. i srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.


tagovi

Frank NilikinaPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara