Rođer Grimau (©AFP)
Rođer Grimau (©AFP)

Zvanično: Grimau je bivši, Barselona traži novog trenera

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.06.24. | 12:51

Katalonci su potvrdili da je došlo do rastanka posle izuzetno neuspešne sezone

Očekivan epilog. Posle godinu dana košarkaški klub Barselona ponovo mora da traži novog trenera. Katalonci su objavili ove subote da su se rastali sa Rođerom Grimauom.

Ovaj 45-godišnji strateg napustio je Barsu posle 84 utakmice na njenoj klupi i nijednog osvojenog trofeja. U Evroligi je izgubio od Olimpijakosa u četvrtfinalu, a u Kupu kralja je poražen od Real Madrida (85:96) u finalu.

Izabrane vesti

Otkaz mu je definitivno odštampan pre nedelju dana, kada je neslavno završio i takmičenje u ACB ligi – takođe porazom od Kraljevskog kluba u polufinalnoj seriji sa 3:0.

Želimo javno da iznesemo našu zahvalnost Rožeru Grimau zbog nejgovog profesionalizma i posvećenosti dok je sedeo na klupi Barselone. Palau Blaugrana će uvek biti njegov dom“, navodi se u kratkom saopštenju Katalonaca.

Grimau je letos zamenio Šarunasa Jasikevičijusa, koji je vodio Barselonu tri sezone. Ukupno je sa klubom iz rodnog grada imao 51 pobedu i 33 poraza. Bila je ovo najslabija sezona Katalonaca još od 2016/2017, kada takođe nije osvojen nijedan trofej.



tagovi

KK BarselonaRođer GrimauACB ligaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara