Zvanično: Bogdanović najbolji srpski košarkaš za 2019. godinu

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.12.19. | 14:25

Pored asa Sakramenta laureati su i Sonja Petrović i Dušan Domović Bulut

Košarkaški savez Srbije proglasio je najbolje pojedince u ženskoj i muškoj konkurenciji za 2019. godinu, a nakon ankete i glasanja za laureate su proglašeni Bogdan Bogdanović i Sonja Petrović. U izboru u kojem je učestvovalo 36 novinara, i Bogdan i Sonja su ubedljivo porazili konkurenciju.

Bek Sakramenta odneo je trijumf ispred Nikole Milutinova, Vasilija Micića i Nikole Jokića, a dobio je čak 22 glasa novinara. Bogdanović, koji trenutno ne igra zbog povrede, javio se iz SAD-a putem video linka, a nagradu koju je predao predsednik KSS-a Predrag Danilović je u njegovo ime primila majka Koviljka.
"Odlično se osećam, ja sam uvek ponosna. Hvala KSS-u, hvala svim prisutnima, mnogo sam srećna i ponosna", poručila je Bogdanova majka.

Izabrane vesti

Što se tiče ženske konkurencije, ni tamo nije bilo neizvesnosti. Pored Sonje Petrović, u konkurenciji za najbolju košarkašicu bile su još Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović i Jelena Bruks, a Petrovićeva je odnela trijumf sa čak 29 glasova sportskih novinara. Naša najbolja košarkašica zbog obaveza u klubu nije mogla da prisustvuje svečanosti, pa je umesto nje nagradu primila njena majka.

Inače, za najboljeg basketaša Srbije očekivano je proglašen Dušan Domović Bulut.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara