Ivica Zubac (©Printscreen)
Ivica Zubac (©Printscreen)

Zubac: Vrhunac večeri bio je momenat kad se pojavio Dražen da nas pozdravi

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.09.24. | 03:24

“Uvek mi se sviđalo to što je bio poseban, drugačiji. Kada se igra za reprezentaciju nema drugih gluposti, razmišlja se samo o utakmici i fokus je jedino na lopti. Nastojao sam da i ja idem istim putem“, dodaje Hezonja

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Dok je fudbal u centru pažnje širom planete zbog početka Lige nacija i kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Americi, košarkaški je sve bilo u znaku Dražena Petrovića.

Izabrane vesti

Velikan hrvatske, jugoslovenske, evropske i svetske košarke okupio je brojne asove u Zagreb, gde se igralo u njegovu čast i evocirale se uspomene na veličinu košarkaškog Mocarta.

Čak i oni koji nisu igrali ostali su bez teksta i bili preplavljeni emocijama, koje nije krio ni hrvatski centar Ivica Zubac.

“Predivno veče, emotivno. Onaj momenat kada su predstavljeni njegovi bivši saigrači, reprezentacija iz 1992. godine, nešto je što će se dugo pamtiti. Vrhunac večeri bio je momenat kada se spustio video bim na kojem se pojavio Dražen i pozdravio sve. Naježio sam se“, ne krije Zubac i nastavio:

“Nisam bio u mogućnosti da igram utakmicu, ali bilo je prelepo. Vrlo sam ponosan“.

Govorio je centar Los Anđeles Klipersa o tome kako je Dražen bio nepresušna inspiracija.

“To koliko je želeo da pobedi, da radi i bude bolja verzija sebe uvek. Bezbroj priča sam čuo o njemu od bivših prijatelja, saigrača, trenera, koliko je radio na sebi i koliko je želeo da bude bolji. Otvorio je vrata NBA, bio je tamo pre svih nas i otvorio nam put, hvala mu na tome“.

Mario Hezonja se zahvalio Biserki i Aci Petroviću na tome što su ga pozvali na ovaj događaj.

“Izuzetna mi je čast bila bila što sam mogao da predstavljam hrvatsku reprezentaciju na ovom velikom događaju. Nisam stigao ni Tonija Kukoča da vidim, a kamoli Dražena, to su dvojica naših najvećih sportista svih vremena. Kada rasteš, kada sam počinjao kao dete, svi su pričali o njima, slušali smo toliko o njima i hteli da budemo kao oni. Da postanemo najbolji i pobeđujemo najbolje. U Madridu su mi mnogo pričali o Draženu, verujem da je inspiracija i idol generacija“.

Poručio je as Real Madrida da bi ova utakmica mogla da bude okidač za reprezentaciju i pre svega navijače, da se vrate u dvorane i poguraju ekipu ka većim i boljim rezultatima. Kako reče, da “pravimo rezultate kao legende koje smo videli i da zapalimo vatru košarke koja živi u svima nama“. O Draženu je rekao sledeće...

“Uvek mi se sviđalo to što je bio poseban, drugačiji. Kada se igra za reprezentaciju nema drugih gluposti, razmišlja se samo o utakmici i fokus je jedino na lopti. Nastojao sam da i ja idem istim putem, maksimalna koncentracija na ono što želim da napravim“.

Hezonja je rekao da ga je posebno emotivno dirnuo momenat kada su na parket izašli hrvatski olimpijci iz 1992. godine i kada se pojavio Dražen u kompjuterskoj simulaciji da pozdravi celu dvoranu. Čak je delovalo da je, tokom priče o tome, bio na ivici suza. Tako razmišlja i selektor hrvatske reprezentacije Josip Sesar.

“Velika je čast biti deo ovakvog događaja. Sve što je bilo pokazalo je koliki je Dražen bio igrač i kolika je njegova zaostavština. Treba da budemo srećni jer smo imali Dražena. Treba čestitati porodici Petrović jer je trebalo organizovati sve ovo, dovesti sve ove ljude na jedno mesto. Kada pričamo o Draženu, uvek pričamo o tome koliko je bio veliki, medalje... Nažalost, prerano smo ga izgubili. Ali, on nas je sve okupio ovde, njegovo nasleđe je veliko“, zaključio je Sesar.


tagovi

Dražen PetrovićIvica ZubacMario HezonjaJosip Sesar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara