Ainars Bagatskis (MN press)
Ainars Bagatskis (MN press)

Zovu me da radim u Rusiji!? Neka mi daju mitraljez, da prođem pored Kremlja!

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.03.22. | 10:10

Prilično ratoborna priča Ainarsa Bagatskisa koji je poslednje tri godine selektor Ukrajine

Letonski stručnjak Ainars Bagatskis koji je svojevremeno vodio Jenisej (2009-2010) i Nižni Novgorod (2014-2016), nedavno je dobio ponudu da se treći put vrati u Rusiju. Međutim, kako sam kaže, glatko je odbio poziv.

Izabrane vesti

"Pre tri dana mi je ponuđen posao u Rusiji. Bio sam začuđen. Kako uopšte mogu da mi predlože tako nešto u ovakvoj situaciji?", zapitao se Bagatskis tokom gostovanja u jednom letonskom podkastu, ne otkrivajući koji je tim u pitanju.

Za Letonca koji je imao kratke trenerske izlete u Žalgirisu, Makabiju i Bambergu, rad u Rusiji je bespredmetna priča sve dok je prema njegovim rečima na vlasti "diktatorski režim".

"Rekao sam svom agentu: Ako mi ponude ugovor, neka daju i mitraljez. Proći ću pored Kremlja“, dodao je Bagatskis, koji ima podebeo trenerski staž u Ukrajini. Poslednje tri sezone zaposlen je kao trener Kijeva i selektor je ukrajinske reprezentacije, a prethodno je bio šef stručnog štaba Krivbasa (2011-2012) i Budiveljnika (2012-2014) u vreme dok je tim iz Kijeva igrao Evrokup i Evroligu.

U daleko pomirljivijem tonu podršku Ukrajincima pružio je bivši selektor Majk Fratelo.

"Molim se za ukrajinski narod. Trenirao sam reprezentaciju i tamo imam mnogo prijatelja do kojih mi je stalo. Želim da budu bezbedni, nadam se mirnom rešenju pre nego što bude izgubljeno još života", napisao je na Tviteru američki stručnjak koji se poslednjih godina (opet) posvetio poslu analitičara na američkim televizijama.


tagovi

Ainars BagatskisMajk Fratelo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara