Znamo šta predstavlja Partizan, kakva nas atmosfera čeka

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 09:46

Stefan Marković i Aleksandar Đorđević o večerašnjem susretu Virtusa i crno-belih iz Beograda

Veliki meč je pred nama, Partizan čeka Virtus na startu TOP 16 faze Evrokupa. Mnogo je simbolike, istorije, mnogo je toga na talonu. Pobednik bi možda mogao dobrim delom da kapariše i prvu poziciju u grupi, ako su prognoze na papiru tačne.

Ujedno će ovaj duel značiti i dolazak Aleksandra Đorđevića, Stefana Markovića i Miloša Teodosića u Beograd.

Izabrane vesti

Prva dvojica govorila su za zvanični sajt Partizana i izneli svoja očekivanja.
"Takav je ritam - čim se završi prethodna odmah razmišljaš o sledećoj utakmici. Ovo je sigurno najvažnija u ovoj fazi za nas. Partizan je klub i ekipa koja raste i koji čak i svojim finansijskim moćima pokazuje da hoće korak napred ka Evroligi. Svesni smo toga, znamo da će biti teško. Oni su izvanredna, atletska ekipa, imaju dosta igrača koji znaju sa loptom sve", rekao je Đorđević.

Pre dvadesetak godina je Đorđević poslednji put igrao protiv Partizana, kao igrač Barselone. Sada prvi put kao trener protiv crno-belih.
"Uvek je fantastično kad se vratite u svoj grad, kada dođete u mesto i pred veličinu koja nas je učila, ne samo sportskim manirima i kulturi, nego i životu. Ovde sam od dečaka izrastao u čoveka. Naučio sam da čovek mora da ima i određene principe. Uvek ću biti zahvalan Partizanu, mnogo mi je dao, učili su nas i naučili da je na nama da vraćamo klubovima", dodao je Saša Đorđević.

Očekivanja od TOP 16 faze?
"Nama je cilj da prođemo dalje, kao i Partizanu", rekao je trener Virtusa.

Stefan Marković zna šta očekuje njegovu ekipu.
"Igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe. Mislim, samo koliko igrača dovode, pročitao sam da su sad doveli još jednog na poziciji četiri-pet. Sve to govori o tome da žele da idu do kraja u ovom takmičenju jer ono sigurno donosi dva mesta u Evroligi. Fokus je ekipa da kroz ovo takmičenje izbore plasman u Evroligu. Znam šta predstavlja Partizan, znam kakvu atmosferu očekujemo. Očekujemo tešku utakmicu".

Forma, povrede?
"Sredina je sezone, ima dosta utakmica, minuta. Sveje to normalno. Znamo ko šta može, šta ko može da dâ".

Deluje da Markoviću prija italijanski šampionat.
"Mislim, OK je, nisam igrao tamo devet godina. Malo je drugačije nego prvi put kada sam bio. Ne bih pravio neke komparacije, trudim se da odradim svoj posao maksimalno".

Videćemo kako će se Sale, Pefi i Teo snaći večeras u atmosferi Arene.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara