Zmajevi trojkama ugasili vatru u Kopru, Primorska se raspala i ostala na -23

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.19. | 21:52

Cedevita Olimpija lagano došla do pobede u slovenačkom derbiju na Jadranu

Želela je Primorska na vrh ABA lige, ali je Cedevita Olimpija u ovom trenutku ipak prikazala nešto zreliju igru. Enigmu koju na početku sezone u Kopru nisu uspeli da reše Partizan i Mornar uspeli su Zmajevi, koji će zajedno sa ekipama Budućnosti i FMP-a zasesti na čelo tabele - 67:90.

Odlučujuču prednost Cedevita Olimpija stekla je već u uvodnih deset minuta kada je pogađala neke sulude šuteve i dugo držala visoke procente šuta. Dovoljno je reći da je ekipa iz Ljubljane samo u prvoj deonici postigla vrtoglavih šest trojki, što Tigrovi nisu mogli ni izbliza da isprate.

Izabrane vesti

Na kraju, Cedevita Olimpija je meč završila sa 13 pogodaka sa distance, a vrlo dobre procente (iznad 60%) držali su i na šutu iz reketa, tako da je Primorska večeras jednostavno naletela na previše raspoloženog protivnika sa kojim nije bilo šale. Sa druge strane, Tigrovi su bili katastrofalni i iz reketa i sa distance, pa će ovo veče brzo želeti da zaborave. Jedino gde je tim iz Kopra danas bio dominantan bio je ofanzivni skok, pošto su uhvatili čak 13 više od svog rivala, ali to je samo zbog činjenice da Ljubljančani danas nisu ništa promašili.

Na kraju, čak šest košarkaša u gostujućoj ekipi završilo je sa dvocifrenim učinkom, od toga su četiri bila starteri. Najefikasniji je bio Kodi Miler-Mekintajer koji je ubacio 15 poena, a pratili su ga u stopu Filip Krušlin i Rajan Boutrajt sa po 14, potom Jaka Blažič i Andrija Stipanović sa po 12, kao i Majkl Hopkins koji je danas upisao 11 poena. Sa druge strane, Primorsku su napred pokušavali da povuku Marjan Čakarun sa 16 poena, te Lens Heris koji je meč završio ubacivši 14 poena. To, međutim, nije bilo dovoljno čak ni da se adekvatno parira protivniku.

Marko Jagodić-Kuridža

Tek što smo krenuli u utakmicu, a Cedevita Olimpija je krenula da zatrpava koš Primorske trojkama. Ljubljančani kao da su imali dodatni motiv da se na ovom meču dokažu i pokažu da slove za kvalitetniji od dva slovenačka tima u ABA ligi u ovom trenutku. Pogađali su sa distance Miler-Mekintajer, Blažič, Hopkins i Krušlin, pa su gledaoci koji su se nakon desetak minuta priključili praćenju utakmice verovatno pomislili da se neko šali, ali rezultat je nakon prve četvrtine zaista bio 13:30.

Iako je Primorska uspela na otvaranju druge četvrtine da priđe na 11 poena razlike i tako unese nadu da bi mogla da rezultatski ovaj meč učini nešto zanimljivijim, sve je vrlo brzo ugašeno novom serijom ekipe iz Ljubljane. Predvođeni Miler-Mekintajerom, Zmajevi su otišli na ogromnih 19 poena prednosti i tako faktički uništili svaku nadu da bi Primorska na ovom meču mogla do preokreta - 29:47.

Bez apsolutno ikakvih problema Cedevita Olimpija uspevala je da održi rezultatsku prednost tokom treće četvrtine. Najbliže što su domaći uspeli da priđu jeste bio minus od 15 poena na sedam sekundi pred kraj kvartala nakon zaista bespotrebnog faula Cirbesa. Ipak, Boutrajt je ispravio njegovu grešku novim pogotkom sa tri iz trka na zatvaranju kvartala - 52:70.

Užasno veče Primorske nastavljeno je i u poslednjih deset minuta. Cirbes i Krušlin odveli su Zmajeve u jednom trenutku na 27 poena prednosti, što je bio ponor koji Tigrovi nisu doživeli još od onog uvodnog meča protiv Crvene zvezde u Beogradu. Nakon toga pokušali su da se bar dostojanstveno oproste od domaće publike, ali su doživeli da ih košarkaši Cedevita Olimpije samo do kraja dotuku.


PRIMORSKA - CEDEVITA OLIMPIJA 67:90

Dvorana: Arena "Bonifika", Kopar
Gledalaca: 2.500
Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Jakub Zamojski

PRIMORSKA: Holt 11, Heris 14, Čakarun 16, Barič, Kosi, Lazić 5, Marinković, Hodžić 6, Jagodić-Kuridža 10, Dimec, Šiško 2, Vončina
CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 14, Boutrajt 14, Krampelj, Hopkins 11, Murić 5, Mulalić, Miler-Mekintajer 15, Blažič 12, Stipanović 12, Zagorac, Simonović 5, Cirbes 2


ABA LIGA - 6. KOLO 

Petak
FMP - Mornar 92:83
/Pot 17 - Bjelica 16/

Subota
Zadar - Partizan 57:72
/Alen 16 - Pejdž 14/

Budućnost - Cibona 87:64
/Martin 16 - Bundović 17/

Nedelja
Primorska - Cedevita Olimpija 67:90
/Čakarun 16 - Miler-Mekintajer 15/

Ponedeljak
18.00:  (1,60) Krka (14,50) Mega (2,55)
21.00:  (1,10) Crvena zvezda  (23,00)  Igokea (7,50) 

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (Koper Primorska / Žiga Mikeli)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara