Zlatni Slovenci bez Dragića u kvalifikacijama!

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.05.18. | 13:52

Šta mogu Zmajčeki do kraja prve faze?

Selektor Slovenije Rado Trifunović saopštio je spisak sa 21 kandidatom za poslednje utakmice prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine, a na njoj se nije našlo ime prve zvezde - Gorana Dragića.

Naravno, to je bilo i realno pošto je teško očekivati da se najveće evropske zvezde iz NBA nađu u reprezentativnim obavezama tokom leta, a ponajviše u junu i julu. 

Izabrane vesti

Ipak, na spisku su se našla imena Luke Dončića i Entonija Rendolfa, koji nisu bili na raspolaganju Sloveniji u dosadašnjem toku kvalifikacija zbog obaveza u madridskom Realu. 

Doduše, veliko je pitanje već sada da li će Dončić zaigrati za Sloveniju, zbog NBA Drafta, finiša sezone u ACB ligi i potencijalnih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama posle završetka košarkaške lutrije. Ono što je evidentno da su svi osvajači zlatne medalje iz Istanbula tu, izuzev pomenutog Dragića

Na spisku su se još našli i Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Tadej Ferme, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahkovič, Blaž Mesiček, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar, Luka Vončina i Saša Zagorac.

Slovenija posle četiri utakmice ima skor 2-2, ali i dalje nije obezbedila plasman u narednu fazu. Zmajčeki će 28. juna igrati protiv Španije u Ljubljani, a onda 1. jula stiže Crna Gora.

Foto: Fiba Basketball


tagovi

Luka DončićGoran DragićEntoni RendolfMundobasket 2019košarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara