Zlatibor želi na vrh, Metalac i Kolubara beže od crvene zone

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.19. | 09:15

Počinje šesto kolo Košarkaške lige Srbije

Početak novembra je odlična prilika da se napravi prvi presek i vidi ko kako stoji u domaćem šampionatu. Za sada je odigrano pet kola i polako, ali sigurno se ističu ekipe koje bi mogle da se bore za prva tri mesta koja će na kraju sezone voditi u ABA 2 ligu. Bitka za plasman u Superligu se još uvek nije zakuvala, pa se može reći da su svi još uvek u igri da odu dalje.

Petak donosi dva duela šestog kola Košarkaške lige Srbije. Jedan od zanimljivijih biće odigran na Zlatiboru gde će istoimeni domaćin pokušati da nastavi sa odličnom serijom rezultata i dođe do trijumfa protiv Mladosti iz Zemuna.

Izabrane vesti

Zlatiborci su u prethodnom kolu u meču sa puno uspona i padova uspeli da izađu na kraj sa Slobodom  u derbiju okruga. Bio je to duel dva tima koja će se do samog kraja boriti za sam vrh, pa se može reći da su večerašnji domaćini došli do prve, ali i veoma važne recke u toj borbi.

Što se Mladosti iz Zemuna tiče, reč je o sastavu koji čini pravu mešavinu stranaca i domaćih košarkaša. Ubedljivo najkvalitetniji od svih je definitivno Džastin Bibins, ujedno i najnovije pojačanje Zemunaca. Iako ovaj tim igra prilično promenljivo od samog starta takmičarske godine, može se reći da nije razočarao i da će pokušati da dođe do iznenađenja na srpskoj planinskoj lepotici.

Drugi duel izabran je za prikaz na malim ekranima. U Valjevu, ekipa Metalca ugostiće Kolubaru (Arena Sport ?, 18.00) i nadaće se prekidu prilično crne serije. Domaći bi u slučaju poraza mogli čak da završe u zoni ispadanja, ukoliko do trijumfa u nedelju u Novom Sadu dođe OKK Beograd.

Doduše, situacija u Valjevu nije nimalo čudna. Ovaj klub je znatno kasnije u odnosu na ostale ušao u pripremni period, što faktički znači da su oni prethodni oktobar upravo iskoristili za uigravanje. Tim rečeno, treba očekivati da Metalac iz utakmice u utakmicu krene da pokazuje sve bolje partije.

Kolubara je novajlija u takmičenju, ali za sada se sasvim dobro drži. Košarkaši iz Lazarevca su uspeli da dođu do dve pobede u dosadašnjem delu sezone, protiv OKK Beograda nakon produžetka, te Vojvodine u veoma uzbudljivoj završnici.

Sve u svemu, meč između ova dva rivala mogao bi da bude izuzetno zanimljiv i uzbudljiv, pošto je sa ove tačke gotovo nemoguće prognozirati na koju stranu bi mogao da ode.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 6. KOLO

Petak
17.00: Zlatibor - Mladost Zemun
18.00: Metalac Valjevo - Kolubara

Subota
19.00: Sloboda Užice - Napredak Aleksinac
20.00: Tamiš - Novi Pazar
20.30: Dinamik - Vršac

Nedelja
12.00: Vojvodina - OKK Beograd
18.00: Borac - Dunav

Napomena: Kvote su podložne promenama



 

 

 

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara