Zlatibor i Dinamik se bore za ABA 2 ligu i gledaju ka Borcu i Megi

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.01.20. | 11:52

Treće mesto donosi plasman na Jadran samo ako Borac ode u prvi rang, a Mega ne ispadne

Deluje da odavno nismo imali ujednačenije domaće prvenstvo. Sem Borca i Slobode koji su se dobro odmakli od ostalih, prosto se čini da kod ostalih svako svakoga može da dobije. Tako imamo priliku da gledamo potpuno ravnopravnu borbu tri kluba za treće mesto na tabeli (koje će vrlo moguće voditi u ABA 2 ligu), a čak četiri i dalje realno mogu da se nadaju poslednjem, osmom mestu, koje vodi u Superligu.

Kratka rekapitulacija onoga što smo videli juče kaže nam da smo na početku dana gledali potpuno lud meč na Voždovcu, gde je OKK Beograd nadoknadio 19 poena za nešto više od četvrtine i slomio Tamiš nakon produžetka, uz promašen šut Džarida Roudsa iz ugla za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice. Videli smo pravu dramu i u Staroj Pazovi, gde se Sloboda „provukla“ u poslednji čas, najviše zahvaljujući trojci Dušana Kutlešića na oko 15 sekundi pred kraj. Iznenađujuću pobedu odnela je Kolubara pred svojim navijačima protiv Novog Pazara, dok su rutinske trijumfe upisali Borac protiv Mladosti i Vršac protiv Vojvodine.

Izabrane vesti

Večeras nas čeka zatvaranje ovog 17. kola, koje donosi i veliki derbi gornjeg dela tabele. U renoviranoj sportskoj dvorani u Čajetini, ekipa Zlatibora pokušaće da slomi Dinamik i tako se na tabeli izjednači po broju pobeda sa ovim timom (19.00).

Naravno, Zlatiborci će gledati da to učine što ubedljivije i da eventualno nadomeste minus od 12 poena, sa koliko su izgubili u prvom delu sezone na Novom Beogradu u Hali sportova. Može se reći da nekih većih promena u oba sastava od tada nije bilo, te da nas očekuje duel „biti ili ne biti“.

Jer upravo treće mesto može doneti plasman u ABA 2 ligu na kraju sezone. Sve što je potrebno da se desi jeste da Borac obezbedi plasman u ABA ligu, a da se Mega u završnici sezone spasi u prvom rangu na Jadranu. Za to ima objektivno dobre šanse zbog povoljnog rasporeda, ali sve to treba potvrditi na terenu.

Iskustvo je na strani Zlatibora, a poletnost i mladost na strani Dinamika. Tako će se kod Čajetinaca pitati Svetozar Popović, Petar Vorkapić, Dragoslav Papić i Radomir Marojević, dok će kod Dorćolaca glavnu reč sigurno povesti Dušan Beslać, Gregor Glas, Miroslav Pašajlić i Ivan Smiljanić.

Iskusni Strajin Nedović koji se nalazi na klupi Zlatibora od polovine prethodne sezone svestan je važnosti večerašnje utakmice.
Dolazi nam u goste jedna od dve-tri najbolje ekipe u ligi, koja u zadnjih nekoliko godina pokazala da je stabilan i ozbiljan klub, koji se takmiči i u ABA 2 ligi. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu i da zadržimo kurs, jer nas samo trijumf ostavlja u trci za prva dva do tri mesta. Malo je teže uraditi to nakon teškog poraza u Valjevu, ali se nadam da ćemo smoći snage i da će naša ekipa dati sve od sebe. Mislim da imamo kvalitet, te da ako budemo na terenu pružili 100% mogućnosti, uz korektan odnos svih aktera na terenu, pobeda neće biti dovedena u pitanje“, istakao je Nedović.

Prvotimac Zlatiboraca, Petar Vorkapić, kaže da će večeras na terenu pobedu odneti onaj ko je bude više i želeo.
To je najvažnija utakmica za nas u sezoni, meč koji nas ostavlja u trci za ABA 2 ligu. Dinamik je jedina ekipa koja je tokom ove sezone napravila neku osetniju razliku u utakmicama protiv nas, tako da su nam dužnici. Onaj ko bude imao više želje, sigurno će večeras odneti pobedu. Imaju na svim pozicijama dovoljan broj igrača, što se tiče bekovske linije, tu imamo ideju da izvršimo neki određeni pritisak na njih”, zaključio je Vorkapić.

Utakmicu će suditi trojica iskusnih arbitara – Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević i Marko Pecelj, koji pravdu dele i na terenima u regionu.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak
Napredak JKP Aleksinac - Metalac Valjevo 83:54
/Bogavac 22, Ilkić 16 - Anđušić 17, Vojinović 11/

Subota
OKK Beograd - Tamiš Pančevo 88:86 (nakon produžetka)
/Langović 21, Popović 19 (14sk), Miljenović 16 (9as), Jovičić 12 - Čabrilo 29, Nikolić 14 (9as), Rouds 14/

Mladost Zemun - Borac Čačak 90:107
/Belić 21, Taker 17 (7sk), Dreksel 17 - Miletić 20 (7sk), Džons 17 (7as), Nerandžić 16/

Vršac - Vojvodina 70:64
/Grušanović 17, Ćirković 17 - Simović 16 (8sk), Lobarev 15/

Kolubara - OKK Novi Pazar 87:72
/Pen 18, Vuletić 17, Sparović 14 (7sk) - Todorović 18 (7sk), Entoni 13, Korać 12 (9sk, 7as), Nešović 11 (7sk)/

Dunav - Sloboda Užice 68:69
/Mitrović 20, Drašković 12 (10sk) - Simović 23 (10sk), Simić 13 (12sk), Nikolić 13 (9sk)/

Nedelja
19.00: (1,55) Zlatibor Čajetina (14,5) Dinamik (2,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara