""
""

Zjelona Gora izbacila Uniks iz Evrokupa!

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.16. | 18:52

Ko se ovom nadao?!

Veliko iznenađenje u osmini finala Evrokupa - košarkaši Zjelone Gore izašli su kao pobednici dvomeča protiv Uniksa iz Kazanja! Iako su bili gosti, iako su jurili zaostatak od četiri poena iz prvog meča (Uniks slavio 72:68 prim.aut), poljski sastav uspeo je da se podigne iznad situacije i napravi fantastičan rezultat usred Rusije - 71:54 (15:18, 14:15, 23:10, 19:11).

Izabrane vesti

Susret je obilovao minutima punim neizvesnosti, ali samo u prvom poluvremenu. Treća deonica bila je i prelomna za tim Saše Filipovskog, koji je ovaj deo igre odigrao gotovo savršeno - uz vatrenu odbranu i gotovo besprekoran napad, čime je Zjelona Gora definitivno slomila rivala i preuzela vođstvo koje nije ispustila do kraja utakmice. Kako su minuti prolazili Poljaci su samo uvećavali razliku, a u tim trenucima bilo je evidentno da je Uniks bio potpuno slomljenog duha, što je na kraju dovelo do čak 24 izgubljene lopte. 

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je Mateuž Ponitka sa 18 poena (6/9 za dva, 2/2 za tri), Di Bost je dodao 17 poena, sedam asistencija i pet skokova, kao i tri ukradene lopte, dok je srpski internacionalac Dejan Borovnjak skupio šest koševa i dve uhvaćene lopte. Kod domaćina Kostas Kajmakoglu imao je 12 poena i pet skokova, uz pet izgubljenih lopti, dok je Anton Ponkrašov dodao 10 poena, šest skokova, pet asistencija i četiri prodate lopte.  

EVROKUP - OSMINA FINALA - REVANŠ MEČEVI

Uniks – Zjelona Gora 54:71
/Kajmakoglu 12 – Ponitka 18/

18.00 Zenit Sankt Peterburg – Nižnji Novgorod
20.00 Armani Milano – Banvit
21.00 Gran Kanarija - Limož


tagovi

Zjelona GoraUNIKS KazanjMateuž PonitkaKostas KajmakogluEvrokupAnton Ponkrašov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara