"Žigeranović"
"Žigeranović"

Žigeranović: Ako Turov osvoji titulu posvetiću je Srbiji i Obrenovcu!

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.05.14. | 16:10

Košarkaš Turova nada se da će šesto finale biti srećno

ŽigeranovićSrpska kolonija u poljskom Turovu posle maksimalnih pobeda u četvrtfinalu i polufinalu stigla je do finala i nadomak je šampionske titule. Centar Turova, Ivan Žigeranović kaže da strpljivo očekuje protivnika u finalnoj seriji koja se igra do četiri pobede.
Zelena Gora i Trefl igraju drugo polufinale, a rezultat je izjednačen 2. Zelena Gora ima prednost domaćeg terena i zato su blagi favoriti. Mislim da nam više odgovaraju jer smo u prvenstvu bili bolji od njih, mada su ekipe ujednačenog kvaliteta“, kaže za MOZZART Žigeranović.

Turov ima šampionske ambicije što bi bila velika stvar za Srbe u tom timu. Pored Žigeranovića, tu su treneri Miodrag Rajković i Goran Topić, igrači Nemanja Jaramaz i Uroš Nikolić.
„Stalno imamo šampionske ambicije, ovo nam je šesto finale, a imamo pet srebrnih medalja, vreme je za zlato. Svi ga željno očekujemo, finalna serija počinje 29. maja kad igramo kući kao i 31. maja. Potom 3. i 5. juna igramo na strani, i završni termini su 8. 11. i 14. jun. Treneri su odradili odličan posao pred plej-of, na vrhuncu smo forme, igramo kolektivno i rezultat je tu. Samo da ga krunišemo pobedom u finalu“.

Izabrane vesti

Žigeranović pored profesionalnih obaveza pomno prati dešavanja u Srbiji, naročito u Obrenovcu.
„Moja supruga je iz Obrenovca, veoma mi je žao svega što je snašlo naš narod. Ukoliko osvojimo titulu posvećujem je Srbiji i Obrenovcu“, zaključuje Žigeranović.

Piše: Đurđe Mečanin

(FOTO: MN Press)


tagovi

PoljskaKK TurovIvan ŽigeranovićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara