Peruđa bi het-trik, Atanasijević ruši šampiona Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.20. | 08:41

Dve najbolje italijanske ekipe, verovatno i najbolje na Starom kontinentu danas u Bolonji igraju za trofej Kupa

Velika četvorka italijanske odbojke u subotu je odmerila snage na finalnom turniru Kupa. Čast Trentinu i Modeni, ali Lube i Peruđa su poslednjih godina na Čizmi neka druga dimenzija. Očekivano, u finalu treći put uzastopno igraće ovi timovi, koji bi ove sezone mogli da se bore za trofeje i u šampionatu Italije i Ligi šampiona.

Očekivalo se da će Peruđa u polufinalu imati teži posao protiv Modene nego Lube protiv Trentina, ali bilo je obrnuto. Đavoli predvođeni maestralnim Aleksandrom Atanasijevićem su pregazii četu Andree Đanija, dok je šampion Italije i Evrope morao da igra pet setova, uspeo je da nadoknadi prednost tima iz Trenta od 2:0.

Izabrane vesti

Spektakl je zagarantovan. Kada igraju ovi timovi pršti na obe strane, sve vrvi od zvezda svetske odbojke. Verovatno sve najbolje što odbojka ima trenutno igra u ova dva giganta sa Apenina. Biće ovo treće uzastopno finale Kupa Italije u kome se sastaju Lube i Peruđa. Prethodne dve sezone, Peuđa je bila bolja, osvajala je ovaj trofej. Đavoli već imaju jedan pehar, a to je Superkup Italije.

Prošle godine na istom mestu u Bolonji, Lube je bio na korak do trofeja, vodio je u finalu sa 2:0 u setovima, ali su Atanasijević, Leon i drugovi preokrenuli i posle više od dva i po sata paklene odbojke stigli do trofeja. Lube je sve to naplatio u finalu plej-ofa, u majstorici, kada je slavio posle pet setova iako je gubio sa 2:0.

Možda bismo i ove godine mogli da gledamo pet setova. Ove sezone ovi timovi su odigrali samo jednom i Lube je bio bolji na svom terenu, pobedio je sa 3:1. To je bilo na startu šampionata. Ekipa iz Čivitanove je bio silna na početku sezone, dok je Peruđa bila nešto slabija, ali forma izabranika Vitala Hejnena ide uzlaznom putanjom. Taj poraz 10. novembra prošle godine je i poslednji neuspeh italijanskog vicešampiona. Posle toga Peruđa je ostvarila čak 23 pobede u svim takmičenjima.

U polufinalu u subotu blistao je srpski korektor Aleksandar Atanasijević sa 20 poena, pet više od najboljeg odbojkaša današnjice Vilfreda Leona. Odličan je bio i drugi Srbin u timu Marko Podraščanin. Đavoli će imati veću podršku sa tribina. Vatreni navijači Peruđe spemni su da naprave paklenu atmosferu u Bolonji.

Lube je do preokreta u subotu protiv Trentina vodio sjajni korektor iz Luksemburga Kamil Rihlički sa 22 poena. On je zasenio Joandija Leala i Osmanija Huantorenu. Na visini zadatka je bio i odlični srednji bloker, Kubanac Robertlendi Simon.

Atomska odbojka nas očekuje, a ko je favorit? Za kladioce idealna situacija, kvote su skoro izjednačene, nijanse će da odluče, inspiracija pojedinca. Čini se da je Peruđa u boljoj formi, da je u naletu i ima ulogu blagog favorita.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 18:00 8482 ITA K Lube - Perugia ki 2 1,75
Ukupna kvota1,75

KUP ITALIJE (BOLONJA)

FINALE
18.00: (1,95) Lube – Peruđa (1,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara