Obradović sa crno-belima (© MN Press)
Obradović sa crno-belima (© MN Press)

Željko Obradović: Svi su u redu osim Pantera, naš problem nije napad, nego odbrana

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.12.21. | 14:32

„Trebalo bi da se vratimo načinu na koji smo igrali defanzivu tokom cele sezone“, kaže trener Partizana pred duel sedmog kola Evrokupa sa poljskim Šlonskom

Napad funkcioniše, odbrana ne baš. To je suština seciranja dešavanja na poslednjoj utakmici Partizana, a u želji da se ne ponovi izdanje kao protiv Cedevita Olimpije Željko Obradović ukazuje da bi njegovi izabranici trebalo da budu pažljiviji u odbrani na narednom susretu Evrokupa.

U Beogradsku arenu u sredu stiže Šlonsk, koji vozi suprotnom stranom ulice u odnosu na Parni valjak. Crno-beli imaju pet pobeda i samo jedan poraz, a Poljaci tek trijumf i pet neuspeha.

Izabrane vesti

Ekipa koju moramo da poštujemo zato što poseduje kvalitet, a prethodnu utakmicu u Evrokupu protiv Hamburga je odigrala izvanredno. Gaji veoma specifičan način igre, pre svega u odbrani. Kako brani pik en rol i igru 'dva na dva' nije baš uobičajeno, što je iziskivalo posebnu pripremu. Voli da igra u tranziciji, ima dobre šutere“, pojasnio je Obradović uoči meča zakazanog za sredu od 20.30.

Na njemu šef stručnog štaba Partizana neće moći da računa na najboljeg igrača i prvog strelca.

„Svi su u redu osim Pantera. Kevin neće biti u timu. Procena lekara je da bi treba da uradi još nekoliko terapija. U četvrtak bi trebalo da ode kontrolu, na osnovu tog testa ćemo odlučiti da li će se priključiti uobičajenim treninzima sa ekipom. Panter je sigurno jedan od naših najboljih igrača, pre svega napadački, ali mi smo na utakmici sa Cedevita Olimpijom postigli 89 poena. Odbrana je bila problem. To je nešto što je evidentno bilo loše, pritom su gosti odigrali izvanredno. Bili su strpljivi, gradili napade, imali izvanredne šuteve i zasluženo su pobedili“.

Poziva Obradović igrače da budu pažljivi u defanzivi, kad su čvrstinom slamali rivala i ograničili ga na mali broj poena.

Trebalo bi da se vratimo načinu na koji smo igrali odbranu u toku cele sezone, izuzev poslednje utakmice tokom koje smo primili mnogo lakih poena i gde je u nekim trenucima ekipa bila bez energije. Razgovarali smo dosta, nadam se da će to sutra izgledati bolje“.

Evropska utakmica je uvek prilika da se prebole rane iz ABA lige, gde su crno-beli pretrpeli dva poraza.

„Reakcija se uvek očekuje,b ez obzira kakva ja bila prethodna utakmica. To je naš život, uvek vodimo računa o onome što dolazi. U ovom trenutku je to Slaska. Cele sezone ćemo probati da idemo utakmicu po utakmicu, pokušavati da napredujemo kao tim i da tamo negde u maju, junu, daj Bože, igramo bitne utakmice“, dodao je Željko Obradović.

KOPRIVICA: IZVUKLI SMO POUKE

Uverava Balša Koprivica da je Partizan naučio lekcije iz meča sa Cedevita Olimpijom. Centar crno-belih je minule subote povredio tetivu desnog stopala posle pada preko Jogija Ferela, ali se dobro oseća i igraće u sedmom kolu Evrokupa.

Poslednju utakmicu nismo odigrali kako smo hteli i izgubili smo je. Izvukli smo pouke, tako da ćemo u ovu utakmicu pokušati da uđemo na neki drugi način kako ne bismo napravili iste greške. Šlonsk je veoma disciplinovana ekipa u odbrani i napadu. Igra drugačiju vrstu odbrane nego prethodne ekipe, tako da treba na to da se adapriramo. Imaju gosti nekoliko dobrih igrača, tu je mlađi brat Enesa Kantera i još nekoliko Amerikanaca. Više su spoljašnja nego unutrašnja ekipa“, pojasnio je Koprivica.


tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKevin PanterEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara