Željko Obradović o budućnosti: Ili ću raditi u Partizanu ili neću nigde

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.02.24. | 23:01

Izjava koja će razgaliti pristalice crno-belih

Pobedio je Partizan večeras Anadolu Efes sa 100:90 i načinio ogroman korak ka proboju na plej-in poziciju. Na konferenciji za medije po završetku utakmice, strateg Partizana oglasio se o svojoj budućnosti i čini se obradovao sve navijače Partizana.

"Verujem Žocu više nego ocu" i "sa Željkom i u rat". To su samo neki od transparenata koji su krasili beogradsku Arenu u duelu 27. kola Evrolige.

Izabrane vesti

"Više volim da pričam o igračima nego o sebi. Ponosan sam i srećan što sam trener kluba koji najviše volim. Posle kupa su me ljudi zvali i davali ogromnu podrršku. Ja neman dilemu šta je moja budućnost. Hvala im na svoj ljubavi, zbog njih je vredelo boriti se i doživeti ovo. Ovi navijači su mi najbitniji, ovo se radi zbog njih, snaga ovog kluba je u njima. Od sedamdesetih, od Kićanovića je kroz Partizan prošlo mnogo neverovatnih igrača. Mnogo mi je drago što ima mnogo dece i roditelja sa decom koje me čeka ispred hale kad se meč završi. Ja na vidim sebe nigde osim u ovom klubu, ili ću ovde raditi ili nigde. Mene zanima mišljenje mojih saradnika, navijača i igrača i tu se sve završava. Evroliga prepoznaje kada jedan klub ima sopstvene izvore finansiranja, to vidi Evroliga kada odlučuje. Mi drugu godinu zaredom reprezentujemo ovu državu i grad na odličan način".

Svestan je Obradović da Partizan uvek mora da ide na pobedu, a imperativ trijumfa pred meč protiv Efesa nije bio nikakva novina.

"Imperativ pobede postoji na svakoj utakmici. To je moja sudbina od kad sam seo na klupu Paritzana. Nosimo se sa tim kako znamo i umemo. Jedna grupa igrača je radila u nedelju, a onda su se u sredu pridružili reprezentativci. Imali smo neverovatnu energiju u lepoj košarkaškoj utakmici protiv odličnog protivnika. Mogao bih da izdvajam pojedince, ali ovo je timska pobeda."

Osvrnuo se najtrofejniji trener u istoriji Evrolige ipak i na fantastičnu igru pojedinaca.

"Čestitao bih Zeku Ledeju. Igrao je bez izmene svih 40 minuta, to je neubičajeno. Ne treba zaboraviti učinak Anđušića koji je svojim kretnjama pravio ogromne probleme igračima Efesa. Ponitka je igrač čiji se učinak možda ne vidi tolilko kroz statistiku, ali je njegov doprinos ogroman. Trifa je u prvom poluvremenu igrao praktično bez izmene. Bruno je takođe bio izvanredan", zadovoljan je Obradović.

Trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović uprkos porazu bio je zadovoljan velikom borbom koju su njegovi izabranici prikazali

"Ja sam inače optimista u životu i verujem svojim igračima. Raduje me što nikad ne prestajemo da se borimo. Da li možemo bolje - moramo, da li možemo da bude bolji u skoku - možemo, ali je jedno sigurno, a to je da nikada nećemo da prestanemo da se borimo. Ovakve utakmice vam daju optimizam da sa ovakvom borbom možeš da pobediš na nekim drugim terenima gde je atmosfera vrela, ili manje vrela", ponosan je hrvatski strateg.

Bio je Mijatović 14 godina pomoćni trener u Efesu, a sada je dočekao da postane i šef stručnog štaba.

"Velika je čast biti trener Efesa, ja ispunjavam obavezu kao čovek iz kluba i trudim se da sezonu završim s najvećim mogućim pozitivnim epilogom. Čestitam na velikoj borbi oba tima. Manje sam srećim nekim stvarima, jer smo propustili veliki broj prilika zbog diskomonikucije u pojedinim trenucima. Čestitam Partizanu na pobedi velikoj borbi i želim im mnogo sreće u narednim utakmicama.


tagovi

EvroligaKK PartizanAnadolu EfesŽeljko ObradovićTomislav Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara