Zaustaviti Mornarovu artiljeriju

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.10.19. | 09:47

Još jedno gostovanje za Partizan

Ritas i tri pobede u Evrokupu za samopouzdanje, Primorska kao opomena. Tako može da se opiše raspoloženje crno-belih pred gostovanje Mornaru u okviru 3. kola ABA lige. Novo gostovanje za tim Andree Trinkijerija u nizu – i to vrlo nezgodno!

Partizan će biti na ispitu jer Mornar za sada ima dve pobede i deluje ubojito. Barani igraju uvek vrlo motivisano protiv crno-belih kod kuće, a ove sezone su natrpali tim igračima koji poseduju poene u rukama poput Pulena i Nidama i imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Igokeu su napunili trojkama, tako da Partizan mora da bude spreman za ovaj izazov.

Izabrane vesti

I tu će biti glavni zadatak Partizana, da pre svega zaustavi napadače tima iz Bara, da ih spusti na pristojan broj poena i da na osnovu toga dođe do dobrog rezultata. Defanziva će biti ključ.

Crno-beli na startu ove sezone imaju nenormalno veliki broj utakmica u gostima, tako da posle Primorske i Ritasa, Bar dolazi samo kao nastavak tog niza i biće to šansa da se crno-beli dokopaju pobede koja bi im drastično mnogo značila za celu sezonu. Iako je start sezone, od ovog duela može mnogo da zavisi.

Videćemo da li će na ovoj utakmici igrati Rašon Tomas koji je poslednju odigrao još protiv Venecije, jako je bitan za ekipu Andree Trinkijerija i dosta će zavisiti od toga da li će on biti na parketu ili ne.

Od četiri poslednje utakmice, Partizan je dobio tri protiv Mornara, tako da i sa tog gledišta može pozitivno da gleda na susret koji se igra od 17 časova u Baru.
Još jedno gostovanje, još jedna veoma teška utakimca je pred nama. Mornar ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u ritam teško im je parirati. Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost je ono što nam treba na visokom nivou. Samo tako možemo do cilja“, objasnio je Andrea Trinkijeri, trener Parnog valjka.

Biće ovo šansa i za Stefana Birčevića da se dodatno uigra i krene da pruža malo bolje partije nego što je to bio slučaj do sada.
Sećam se pre tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali je i onda imao dobar tim i sjajnu publiku. Pobedili smo košem koji je Novica Veličković dao pred kraj, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i sutra biti veoma teško, tim pre što je Mornar i ove godina sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno. Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila“, poručio je reprezentativac Stefan Birčević.



Mihailo Pavićević, trener Mornara, od samog početka sezone i stvaranja tima ima velike ambicije, a okršaj s Partizanom i njemu će poslužiti da vidi koliko je njegov tim moćan i sposoban u ovom momentu.
Kao i uvek kada u našem gradu gostuje Partizan, zna se da nas očekuje košarkaški spektakl. Mi ćemo uraditi sve sa naše strane da spektakla zaista i bude. Pre svega, tu mislim na pravu sportsku atmosferu kakva je bilo i ranijih godina. Očekujem da utakmica, kao i naše prethodne u ABA ligi, bude neizvesna, na jedan šut. Najlakše je pripremiti takve mečeve, u kojima su nepotrebni motivacioni govori. Što se tiče drugog dela, strategije, sigurno je da je Partizan u prednosti, iz prostog razloga što su njegovi igrači više vremena proveli zajedno. Rezultati pokazuju da su uigrani i da su spremno dočekali sezonu, što se ne može  za nas reći. Još nismo imali kompletan trening sa svim igračima: na odsustva zbog reprezentativnih obaveza nadovezale su se povrede i bolesti. Rekao bih da kaskamo za ostalim ekipama. Ipak, nadam se da ćemo se „skupiti“ za ovu utakmicu i pokušati da odigramo najbolje što možemo. Znamo odakle nam preti opasnost. Partizan je ekipa sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača i odlično vođena od strane trenera Trinkijerija“, rekao je Pavićević.

Milko Bjelica kao bivši košarkaš Crvene zvezde jako dobro zna kako je igrati protiv Partizana. Uz pojačanja poput Nidama, Pulena, Rosa, Markote... biće glavna pretnja po Partizan.
Posle dve vezane pobede u ABA ligi bili smo u dobrom ritmu, ali smo poraženi u Rigi. Očigledno je putovanje ostavilo traga. Mislim da imamo dovoljno vremena da se pripremimo za meč s Partizanom i da se u najboljem svetlu prikažemo barskoj publici. Naboj će biti veći nego na drugim utakmicama, s obzirom da dolazi jedna od najboljih ekipa u ligi, ali goste ćemo dočekati maksimalno spremni“, poručuje Bjelica.

Sve u svemu – uzbudljiva utakmica je zagarantovana.

ABA LIGA - 3. KOLO:

Petak
Cibona - FMP  61:81
/Novačić 10 - Rit 19/

Mega - Zadar  98:74
/Mišković 18 - ALen 24/

Subota

17.00:  (1,95) Mornar  (13,50)  Partizan (2,00) 
20.00:  (2,70) Igokea  (14,50)  Cedevita Olimpija (1,55) 

Nedelja

18.00:  (7,50) Krka  (23,00)  Crvena zvezda (1,10) 
20.00:  (1,20) Budućnost  (19,00)  Primorska (5,00) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

FOTO: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara