Žalgirisu titula za kraj NBA sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.06.18. | 09:45

Tim Šarunasa Jasikevičijusa ima priliku da pred svojim navijačima osvoji 20. titulu u istoriji kluba, osmu u nizu

Žalgiris je na pragu osme uzastopne titule, odnosno 20. u istoriji kluba!

Napravila je brejk četa Šarasa Jasikevičijusa Lijetuvos Ritas u Vilnjusu pre dva dana, pa će imati priliku da trofej namenjen šampionu podigne pred svojim navijačima. Jasikevičijus je, zanimljivo, u pomenutom trećem meču čak uspeo da odmori neke od nosilaca. Pre svih Kevina Pengosa, koji u proseku igra blizu 30 minuta, a prekjuče je na parketu proveo 17! Iskočio je iskusni Beno Udrih (16 poena), koji se u prva tri susreta nije upisao u strelce.

Izabrane vesti

Po svemu sudeći, Lijetuvos Ritas će morati da se zadovolji finalom posle trogodišnjeg posta. Teško je očekivati da učesnik Fajnal fora u Beogradu ispusti stečeno (Žalgiris vodi sa 3:1 u seriji) i dozvoli Ritasu da seriju učini dramatičnom. Stoga i razumljiva frustracija navijača... Jedan od njih čak je tokom drugog meča preskočio ogradu i sa leđa gurnuo srpskog internacionalca Vasilija Micića.
"Ne mogu da kažem da je Žalgiris odigrao savršeno u trećem meču. Svojim greškama smo im omogućili da se rastrče i daju nam neke lake poene. To moramo da popravimo", rekao je Rimas Kurtinaitis.

Ne postoji ni najmanja dilema da košarkaši Žalgirisa žele da okončaju iscrpljujuću sezonu u kojoj su već odigrali 84 utakmice! To je više od ligaškog dela NBA lige. Dodajmo još da je Žalgiris neporažen kod kuće još od sredine marta (17 vezanih pobeda u svim takmičenjima), te da je savladao Ritas na šest od sedam proteklih okršaja u Kaunasu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 17:50 7182 LI1PF Zalgiris - Lietuvos R. h 1 (-9.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

Foto: MN Press


tagovi

ŽalgirisLitvanijaŠarunas JasikevičijusVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara