Košarkaši Žalgiris (©MN Press)
Košarkaši Žalgiris (©MN Press)

Žalgiris produžio saradnju sa dvojicom reprezentativaca: Ulanovas do 2024, Lekavičijus do 2025. godine

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.04.22. | 13:28

Litvanski šampion već počeo sa pravljenjem tima za narednu sezonu

Odavno se Žalgiris predao u Evroligi, pa je ligaški deo sezone okončao na poslednjem mestu. Ostaje mu da odbrani titulu u Litvaniji, Kup je već uzeo, ali ne žele u upravi da im se ovakva takmičarska godina ponovi, pa su na vreme krenuli sa pripremanjem terena za narednu. Sa tandemom iz litvanske reprezentacije Edgaras Ulanovas - Lukas Lekavičijus produžena je saradnja.

Kako je i zvanično obelodanjeno, Ulanovas je parafirao dvogodišnji ugovor te u Kaunasu ostaje do leta 2024. godine. Sjajni Lekavičijus, koji se i po povratku u klub izdvojio kao jedna od najboljih pojedinaca, dobio je trogoodišnju saradnju, ostaje dakle do leta 2025. godine.

Izabrane vesti

Lekavičijus je jedini igrač Žalgirisa koji je prosečno beležio dvocifren broj poena u Evroligi ove sezone (10.2). Ulanovas je posle teškog početka ozbiljno podigao broj obrtaja u poslednje vreme i ponovo postao jedna od ključnih igrača ekipe. Prosečan indeks u elitnom takmičenju mu je 11.2, što govori da je na kraju bio jedan od najboljih u ekipi.

Žalgiris je sezonu okončao sa učinkom 8-20, ali je tačku stavio pobedom nad Crvenom zvezdom posle produžetka, na oproštaju Paulijusa Jankunasa od elitnog takmičenja.

Podsetimo da će litvanski velikan, prema najavama, pretrpeti i promenu na klupi po okončanju sezone. Jurija Zdovca bi trebalo da nasledi litvanski selektor Kazis Maksvitis.



tagovi

kk ŽalgirisEdgaras UlanovasLukas Lekavičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara