Hejs i Danston (©MN Press)
Hejs i Danston (©MN Press)

Žalgiris Hejsa zamenio Danstonom

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.07.24. | 09:25

Promena u reketu litvanskog tima

Došlo je do promene u centarskoj liniji Žalgirisa. Umesto Kevarijusa Hejsa, reket litvanskog tima će od naredne sezone braniti iskusni Brajant Danston.

Ekipa iz Kaunasa se i zvanično oprostila od Hejsa koji je deo Zelene šume bio prethodne dve godine i za to vreme uzeo jednu duplu krunu.

Izabrane vesti

"Želimo da zahvalimo Kevarijusu na vremenu provedenom sa nama. Za narednu sezonu smo se opredelili za igrača drugačijeg tipa. I pored solidnih godina u kojima se nalazi, Brajant je i dalje veoma motivisan da pobeđuje i takmiči se na najvišem nivou. Verujemo da će njegovo iskustvo i liderstvo pomoći timu i omogućiti ostalim igračima da pokažu svoj potencijal još brže", rekao je sportski direktor Žalgirisa Gediminas Navickas.

Danston u redove tima trenera Andree Trinkijerija dolazi posle sezone provedene u Virtusu iz Bolonje gde je prosečno po meču postizao 4,5 poena, 3,6 skokova i 0,7 blokada za 19 minuta u Evroligi.

Snažni Amerikanac je dva puta bio priznat za najboljeg odbrambenog igrača u sezoni Evrolige (2014, 2015.) i dva puta je bio najbolji bloker takmičenja (2014, 2018.). Najbolje momente u karijeri je ostvario dok je igrao za Anadolu Efes sa kojim je uzeo dve evropske titule (2021, 2022.), dok je još nosio dresove Arisa, Hapoela Holona, Bnei Herzlije, Varezea i Olimpijakosa.

Pre Danstona, Žalgiris je ovog leta doveo Meta Mičela, Tajrona Volosa, Silvana Fransiska i Alena Smailagića iz Partizana.


tagovi

Kevarijus HejsBrajant Danstonkk ŽalgirisEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara