""
""

Zagrevanje za Srbiju: De Kolo dao 19 poena za 21 minut, pa se odmarao

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 05:21

Francuska lako izašla na kraj sa Kinom - 88:60

Šamar od Australijanaca, pa nadmoć nad Kinezima. Francuska se, prema očekivanjima, oporavila od šokantnog poraza na startu olimpijskog turnira. U okviru drugog kola Grupe A, Galski petlovi su bez većih problema izašli na kraj sa prvakom Azije i slavili 88:60 (19:14, 23:9, 22:22, 24:15).

Izabranici Vensana Kolea su do, ispostaviće se, odlučujuće prednosti, stigli u finišu prve i početkom druge deonice, posle čega su je samo uvećavali i(li održavali), čime su napravili odličnu uvertiru za derbi trećeg kola, u sredu protiv Srbije.

Izabrane vesti

Francuze je do trijumfa predvodio probuđeni Nando de Kolo. Iskusni plejmejker CSKA postigao je 19 poena i bio prva violina svog tima (8/8 sa linije penala, 4/6 za dva, ½ za tri). Igrao je 21 minut, mahom u prvom delu, dok je u nastavku odmarao za znatno važniji duel sa našom reprezentacijom. Dvocifreni kod pobednika bili su još Toni Parker (14 poena i osam asistencija) i Tomas Eretel (11 koševa, samo jedan promašaj iz igre).

Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj zabeležio je šest poena za deset minuta, a valja istaći da su Francuzi dominirali u skoku, o čemu svedoči podatak da je Nikola Batum imao deset, a Rudi Gober osam skokova (plus deset poena).

Kod Kineza, koji su pretrpeli drugi poraz na turniru, bolji od ostalih bio je Ži Đanlijan (19 poena), dok je Van Želin ubacio 11.

U utorak su na programu mečevi Grupe B: Španija - Brazil (19.15 po našem vremenu), Litvanija - Nigerija (24.00) i Argentina Hrvatska (sreda, 3,30).

(FOTO: Action images)


tagovi

Toni Parkerrio de žaneiro 2016Olimpijske Igre 2016Olimpijske igreNando De Kolokošarkaška reprezentacija Kinekošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara