Zadar, pa vatromet

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.01.20. | 09:26

Crno-beli dočekuju hrvatskog predstavnika pred seriju teških mečeva na dva fronta

Partizanu je u mislima Darušafaka, ali će prvo crno-beli morati da se izbore sa Zadrom. Hrvatski tim dolazi na gostovanje u Pionir u nezgodnom momentu, jer crno-beli posle Zadra imaju mečeve sa Darušafakom, Crvenom zvezdom i Virtusom u Bolonji. Zato će Andrea Trinkijeri verovatno večeras od 20 časova probati da što više odmori glavne igrače, a da se to ne vidi na rezultatu.

Međutim, moraće Partizan da pazi i da se ne opusti previše protiv ekipe koja je ove sezone već tukla Crvenu zvezdu, Budućnost i Cedevitu. Doduše, na svom parketu.

Izabrane vesti

Crno-beli bi pobedom nad Zadrom otvorili put ka opstanku Megi, koja se nalazi na poslednjem mestu sa jednom pobedom manje od hrvatskog kluba. Tim Andree Trinkijerija u meč ulazi nakon neuspeha u Turskoj protiv Darušafake, pa je sasvim sigurno da će želeti da se iskupi pred svojim navijačima novom pobedom u regionalnom prvenstvu.

Srpski tim je slavio u prvom delu sezone na hrvatskom primorju, a videćemo kako će to izgledati u Pioniru gde će Partizan dočekati i Zadar i Darušafaku zbog zauzetosti Beogradske Arene.

Videćemo da li će u timu večeras biti Redžija Redinga koji ima problem sa mišićem i neizvestan je za nastup. Svi ostali igrači bi trebalo da budu u pogonu, a zavisi kakvu će ulogu imati jer će Trinkijeri sigurno gledati da ih što više odmori pred najvažniji meč u dosadašnjem delu sezone što predstavlja meč protiv Darušafake.

Partizan je apsolutni favorit protiv Zadra i sve osim ubedljive pobede crno-belih bilo bi prilično iznenađenje s obzirom da je ovde u pitanju sudar između lidera i davljenika na tabeli, ali ABA liga je ove sezone već uspela da nam podari nekoliko velikih iznenađenja, a obično je baš hrvatski tim bio taj koji ih je i priređivao, doduše uglavnom na domaćem terenu.

Trener crno-belih, Andrea Trinkijeri, ističe da njegova ekipa neće odstupiti od zacrtanog cilja, te kaže da će do kraja ligaškog dela sezone pokušati da upiše sve pobede.
„Zadar je ekipa koja je ove sezone dobila Cedevita Olimpiju, Crvenu zvezdu i Budućnost. Mislim da to dovoljno govori. Imamo šest kola do kraja ligaškog dela sezone i sada svaka utakmica za sve timove vredi duplo. Dobar pristup, koncentracija i dobra odbrana su nam potrebni da nastavimo naš put kojim smo krenuli“, rekao je Trinkijeri.

Podvlači i prvotimac Partizana, Ognjen Jaramaz, da će njegov tim morati ozbiljno da se pomuči ne bi li ostvario pobedu protiv fenjeraša, koji će se sigurno boriti do poslednjeg daha.
„Važna utakmica je pred nama protiv tima koji je ove sezone pokazao da je itekako u stanju da ugrozi najjače ekipe u ligi. Sa druge strane, verujemo da ćemo sutra odigrati maksimalno koncentrisano, pokazati dobru igru i da ćemo uspeti da nastavimo sa dobrim rezultatima u regionalnom šampionatu“, rekao je Jaramaz.

Sa druge strane, trener Zadra, Danijel Jusup svestan je da je njegova ekipa dosta pala u poslednje vreme i da će pod hitno morati nešto da promeni, kako ne bi ugrozila svoj prvoligaški status.
„Partizan je po prikazanim igrama u ovom trenutku najkvalitetnija ekipa u ABA ligi. Mi smo očito u padu forme, a naročito nas je uzdrmao poraz od Igokee, što se osetilo protiv Alkara iz Sinja u sredu. Idemo u Beograd bez Gilberta, Mavra se malo vratio u formu. Idemo da damo sve od sebe i da se borimo, a za šta će to da bude dovoljno, ostaje nam da vidimo. Biće teško, sama pozicija na tabeli i sve skupa nije dobra, ali bilo je i gore od ovoga. Više od te neugodne pozicije na lestvici me brine što smo pali u formi, kao i povrede igrača koje su nas dosta izbacile iz ritma. Nemamo baš neku širinu rostera za ABA ligu, ali ništa, idemo iz treninga u trening“, istakao je Jusup koji je dodao da ga je poraz u hrvatskom prvenstvu od Alkara teško pogodio.

ABA LIGA - 17. KOLO

Subota
18.00: (3,50) Cibona (16,0) Budućnost (1,35)
20.00: (1,03) Partizan (28,0) Zadar (12,0)

Nedelja
12.00: (1,40) Mega Bemaks (15,0) Krka (3,25)
18.00: (1,10) Cedevita Olimpija (23,0) Primorska (7,50)
20.00: (1,35) Mornar Bar (16,0) FMP Železnik (3,50)

Ponedeljak
17.00: (5,00) Igokea (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara