Zadar dobio Zvezdu i Budućnost, ali nije mogao Krku

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.12.19. | 20:06

Iako je imao šut za pobedu - 76:74

Vezao je Zadar dve fantastične pobede protiv Budućnosti i Crvene zvezde, večeras je gostovao Krki i nije uspeo da nastavi taj niz. U dvorani Leon Štukelj se svi namuče. Tako je bilo i sa Zadrom. Imali su gosti šut za pobedu, ali ga Alen nije pogodio, a možda je bio čak i fauliran, no to sudije nisu dosudile - 76:74.

Sve se rešavalo u poslednjem minutu u koji je Krka ušla sa prednošću od dva poena posle trojke Ramljaka. Zadar je u sledećem napadu promašio šut za tri, a onda je Alen napravio faul i poklonio Krki šansu za lake poene. Ušlo se u penal završnicu, a Zadar je preko imao šut za pobedu, nije to iskoristio, pa je Krka na kraju slavila.

Izabrane vesti

Kouzi i Lapornik su dali po 17 poena za Krku, dok je za goste Alen ubacio 21 poen.

Očekivano je to bio vrlo tvrd duel, sa ne tako mnogo koševa. Jednostavno, oba tima pripadaju donjem delu tabele, bilo je jasno da ćemo gledati pravi "fajt" u dvorani Leon Štukelj. Prva četvrtina bila je skroz izjednačena, a na poluvremenu je Krka imala dva poena prednosti.

Ipak, pauza je više prijala izabranicima Danijela Jusupa koji su izašli u nastavku, stegli odbranu i počeli da igraju dosta bolje.

Na startu poslednje deonice Zadar se odvojio na pet poena razlike i imao je ulogu favorita u tom momentu. Kouzija u tom momentu nije išao šut, a Alen, Keler i Vuković su bili raspoloženi i činilo se da će Zadar do nove pobede. Ali, kako se meč kretao, nije moglo sve da prođe bez neizvesne završnice.

Baš u tim momentima Zadar je imao sjajnog Alena koji je dao dvojku, pre toga je Ivanov prostrelio trojku i tako su gosti stigli do prednosti od sedam razlike na četiri i po minuta pre kraja. U ovakvoj utakmici, to nije bio nikakav garant.

I na kraju je Krka uspela da preokrene.

ABA LIGA - 13. KOLO

Petak

Igokea - Mornar Bar 98:91
/Grin 27 - Heris 17/

Nedelja

Cibona - Cedevita Olimpija 82:84
/Gibson 20 - Boutrajt 17/

Krka - Zadar 76:74
/Kouzi 17 - Alen 21/

21.00: (1,85) Partizan (hendikep -24,5) Primorska (1,85)

Ponedeljak
18.00: (2,10) Budućnost (14,0) Crvena zvezda (1,85)
21.00: (2,15) Mega Bemaks (14,5) FMP Železnik (1,80)

Napomena: Kvote su podložne promenama

FOTO: ABA liga


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara