Gabrijel Dek (©Shutterstock)
Gabrijel Dek (©Shutterstock)

Za rubriku “verovali ili ne“: Real slavio kod kuće posle dva meseca

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 14:43

Ristić ubacio 12, a Milosavljević četiri poena u porazu od Blankosa

Vest da je Real Madrid slavio u ACB ligi kao domaćin posle više od dva meseca čekanja savršen je materijal za rubriku “verovali ili ne“. Nakon poraza od Barselone, Andore, Valensije, Baskonije i Manrese, Blankosi su savladali “srpsku“ Fuenlabradu u gradskom derbiju rezultatom 92:77 (22:18, 23:13, 22:18, 25:28) i zadržali se na istom broju pobeda sa najvećim rivalom, koji doduše ima i dve utakmice manje...

Realov trijumf imao je potpis Gabrijela Deka. Argentinac se vratio u postavu, Pablo Laso mu je dao ključeve u ruke, a on je “vozio“ Real do 19. recke sa 16 poena i 10 skokova za 27 minuta na parketu. Toma Ertel ispratio ga je sa 21 poenom uz 8/14 iz igre, te šest asistencija i četiri skoka, dok su Valter Tavares i Geršon Jabusele imali po 14 poena.

Izabrane vesti

Real je već na poluvremenu imao komotnih 45:31 pošto je odbrana bila zategnuta kao struna. Od starta drugog dela nijednog trenutka Blankosi se nisu osvrtali nazad i tako su naneli Fuenlabradi peti poraz u poslednjih šest utakmica.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Najefikasniji u redovima Fuenlabrade bio je Leonardo Mejndl sa 18 poena. Obi Emegano dodao je 16, a Kvan Čitam 14 poena. Dušan Ristić ponovo je odigrao dobru rolu sa 12 poena i šest uhvaćenih lopti za 24 minuta. Dragan Milosavljević je zabeležio četiri poena, tri skoka i asistenciju za 18 minuta.



tagovi

Gabrijel DekKK Real MadridDušan RistićDragan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara